شنبه, 02 بهمن 1395 01:42

جستجو در شبکه گسترده

تغذیه و آشپزی

با این مواد غذایی آلرژی‌های فصلی را کنترل کنید

یک متخصص تغذیه بر نقش برخی مواد غذایی در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بروز آلرژی‌های فصلی تاکید کرد و گفت: مصرف انواع ویتامین‌های گروه B مانند غلات، گوشت، لبنیات، تخم‌مرغ، انواع سبزی‌های برگ سبز تیره مانند اسفناج، کرفس و انواع ویتامین‌های گروه C مانند مرکبات و سبزی‌های تازه و نیز سبزیجات غنی از ویتامین A همچون هویج می‌تواند از شدت عوارض ناشی از آلرژی‌ها بکاهد.

4504.jpg

 

دکتر مینو فروزانی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه علوم پزشکی تهران، گفت: حداقل 25 درصد افراد به آلرژی‌های فصلی به ویژه در فصل بهار مبتلا می‌شوند. این نوع حساسیت به درجات متفاوتی در افراد منجر به سرفه، آبریزش بینی، عطسه و خارش پوست می‌شود.

وی گفت: حساسیت‌های فصلی در برخورد با بیش از 130 هزار ماده آلرژی‌زا به وجود می‌آید که از راه‌های تنفسی، تماس‌های پوستی، خوردن و آشامیدن وارد بدن می‌شوند و برخی افراد نیز به طور ژنتیکی آلرژی را از خانواده‌شان به ارث می‌برند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه غذاهای سرشار از چربی‌های اشباع شده با تضعیف سیستم ایمنی بدن، آلرژی فصلی را تشدید می‌کنند، گفت: با این وجود پزشکان دریافته‌اند که نوع مواد غذایی مصرفی می‌تواند با تقویت و هوشمندسازی سیستم ایمنی بدن، شدت آلرژی‌های فصلی را کاهش دهد یا بدن را نسبت به آنها تضعیف و آسیب‌پذیرتر کند. به بیان دیگر، کاهش مقدار دریافت چربی مصرفی با افزایش نسبت اسیدهای چرب غیراشباع، استفاده بجا و به‌ اندازه از فیبرهای محلول و نامحلول، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند سیستم دفاعی بدن ما را در مقابله با آلرژی‌های فصلی تقویت کند.

فروزانی یادآور شد: کسانی که وزن خود را در حد طبیعی و مهم‌تر از آن، نسبت توده عضلانی و بافت چربی بدن خود را در حد طبیعی حفظ کرده‌اند، علائم آلرژی را کمتر از سایر افراد بروز می‌دهند.

وی افزود: برخی از غذاها سبب افزایش یا کاهش عوارض ناشی از آلرژی می‌شوند. برای نمونه سویا، تخم‌مرغ، ماهی، خربزه، گوجه‌فرنگی، بادمجان، گوجه‌سبز، کرفس و برخی از شکلات‌ها می‌تواند عوارض ناشی از آلرژی‌های فصلی را تشدید کند.

این متخصص تغذیه گفت: سیستم ایمنی بدن در مواجهه با مواد آلرژی‌زا باعث ترشح هیستامین‌ها می‌شود که عوارضی چون عطسه، تورم چشم‌ها، قرمزی صورت، خارش پوستی و در برخی افراد مشکلات تنفسی و گوارشی را همراه می‌آورد.

فروزانی گفت: عواملی چون کار و فعالیت زیاد، کاهش میزان خواب شبانه، انجام ورزش‌های سنگین، قرارگرفتن در محیط‌های آلوده، مصرف دخانیات و مواد مخدر و مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها نیز می‌تواند به تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش احتمال بروز آلرژی منجر شود.

وی خاطرنشان کرد: مصرف مواد غذایی صنعتی و کارخانه‌ای فرآوری شده به‌ دلیل وجود نگهدارنده‌ها، رنگ‌های مصنوعی و طعم‌دهنده‌های موجود در آنها، آجیل‌های کهنه، کنسروها، کمپوت‌ها و غذاهایی که به مدت طولانی فریز می‌شوند، مصرف غذاهای سرشار از چربی‌های اشباع چون شیرینی‌های خامه‌ای، سس مایونز، روغن‌های جامد و فست‌فودها نیز تضعیف‌کننده سیستم ایمنی بدن است و می‌تواند به تشدید عوارض ناشی از آلرژی‌های فصلی کمک کنند.

این متخصص تغذیه بر نقش برخی موادغذایی در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بروز آلرژی‌های فصلی تاکید کرد و گفت: مصرف انواع ویتامین‌های گروه B مانند غلات، گوشت، لبنیات، تخم‌مرغ، انواع سبزی‌های برگ سبزتیره مثل اسفناج، کرفس و انواع ویتامین‌های گروه C مانند مرکبات و سبزی‌های تازه و نیز سبزیجات غنی از ویتامین A همچون هویج می‌تواند از شدت عوارض ناشی از آلرژی‌ها بکاهد.

فروزانی یادآور شد: مصرف ماست کم‌چرب بخصوص ماست پروبیوتیک می‌تواند حساسیت را در افراد مستعد آلرژی کمتر کند. براین اساس افرادی که به گرما و حتی گرده گیاهان حساسیت دارند، با خوردن روزانه 2 تا 3 لیوان ماست از ماه‌های قبل از شروع فصل آلرژی‌زا در مقابل حساسیت‌های فصلی ایمن می‌شوند. نوشیدن چای سبز به دلیل برخورداری از آنتی‌اکسیدان بالا، علائم التهابی در شخص را کاهش می‌دهد.

وی در پایان گفت: سیر و پیاز نیز به عنوان تقویت‌کننده بسیار قوی سیستم ایمنی بدن و یک ماده غذایی ضدویروس و باکتری به کاهش عوارض آلرژی کمک می‌کند. همچنین مصرف روغن‌های امگا- 3 شامل روغن ماهی و روغن دانه کتان و کانولا به پیشگیری از بروز عوارض آلرژی و نیز به تامین مواد معدنی نظیر ید و روی کمک می‌کند.

دستور تهیه 20 میان وعده کم کالری

سعی کنید عادت مصرف میان وعده های خود را از مصرف شیرینی و کیک و کلوچه تغییر دهید. این نوع خوراکی ها از آرد های تصفیه شده تهیه شده اند. این میان وعده ها ممکن است کم کالری باشند اما ارزش غذایی کمی نیز دارند. بهتر است میان وعده هایی مصرف کنید که دارای پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان ها باشند.

 


1- یک دوم فنجان بستنی کم چرب

موضوع خوشحال کننده آن است که اولین خوراکی خوشمزه  در لیست میان وعده های کم کالری ما به بستنی تعلق دارد. البته نکته کلیدی آن انتخاب بستنی کم چرب یا رژیمی است. بنابر این ½ فنجان از این نوع بستنی تنها 100 کالری دارد. به عنوان دستخوش  مقداری پروتئین و کلسیم نیز به بدن می رسد.

این میان وعده حاوی:

- 2 گرم چربی اشباع شده

- 45 میلی گرم سدیم

- 20 میلی گرم کلسترول

- 15 گرم کربوهیدرات

میان وعده کم کالری

2- شش فنجان ذرت بوداده

اگر به دنبال میان وعده ای حجیم با کالری کم هستید، ذرت بوداده بهترین انتخاب است. امروزه بسته های ذرت بو داده ای در فروشگاه ها وجود دارند که در ماکرویو آماده می شوند و 6 فنجان از آن تنها دارای 100 کالری می باشد. این خوراکی دارای فیبر بالایی است که مدت زمان زیادی موجب احساس سیری می شود و چون نیاز به جویدن دارد بسیار خوشایند است.

این خوراکی حاوی:

- نیم گرم چربی اشباع شده

- 220 میلی گرم سدیم

- 24 گرم کربوهیدرات

-  بدون کلسترول

میان وعده کم کالری (1)

3- طالبی و پنیر کوتاژ

پنیر کوتاژ یک منبع فراوان پروتئین می باشد. در ½ فنجان پنیر کوتاژ 14 گرم پروتئین وجود دارد. پروتئین نیز مانند فیبرها ایجاد حس سیری می کنند. پنیر کوتاژ را می توان بصورت خالی و یا همراه با برخی میوه ها مصرف کرد. یک برش کوچک طالبی به همراه پنیر کوتاژ نهایتاً دارای 100 کالری می باشد.

این خوراکی خوشمزه حاوی:

- 0/7 گرم چربی اشباع شده

- 468 میلی گرم سدیم

- 5 میلی گرم کلسترول

میان وعده کم کالری (2)

4- سه عدد کراکر و پنیر

برای تهیه این میان وعده از کراکرهایی که از غلات کامل تهیه شده اند استفاده کنید. زیرا فیبر آن، شما را بین دو وعده غذایی سیر نگاه می دارد و پنیر کلسیم و پروتئین به همراه دارد. برای نگه داشتن کالری زیر 100 از پنیر کم چرب استفاده کنید.

این میان وعده حاوی:

- 1/2 گرم چربی اشباع شده

- 397 میلی گرم سدیم

- 7 میلی گرم کلسترول

میان وعده کم کالری (3)

5- بادام

زمانیکه در رژیم لاغری به سر می برید، کمتر خوراکی وجود دارد که بهتر از آجیل ها یا مغزها باشد. شما می توانید 14 عدد بادام میل کنید بدون آنکه از مرز 100 کالری بگذرید. علاوه بر آن فیبر و پروتئین فراوان موجود در بادام به سیری کمک می کند. بادام بهترین میان وعده است زمانیکه در ترافیک گیر افتاده اید. پس همیشه مقداری بادام بهمراه داشته باشید.

14 عدد بادام حاوی:

- 0/63 گرم چربی اشباع شده

- بدون سدیم

- بدون کلسترول

میان وعده کم کالری (4)

6- شش عدد چوب شور از غلات کامل

برای کسانیکه آجیل دوست ندارند، چوب شور جایگزین مناسبی است. برای رعایت 100 کالری شش عدد چوب شور که از غلات کامل تهیه شده است کفایت می کند.

این میان وعده:

- بدون کلسترول

- 3 گرم فیبر

- 0/4 گرم چربی اشباع شده

- 257 میلی گرم سدیم می باشد.

میان وعده کم کالری (5)

7- سیب پخته شده

سیب همچنان سالم ترین میان وعده ایست که تا کنون شناخته شده است و راه های متفاوتی برای مصرف این ماده غذایی عالی وجود دارد. سیب پخته مانند دسر بوده با همان ویتامین ها و فیبری که نوع تازه آن دارد. شما می توانید بدون آنکه کالری آن را افزایش دهید مقداری دارچین بر روی آن پاشیده و میل کنید.

این ماده غذایی حاوی:

- بدون چربی اشباع شده

- 2 میلی گرم سدیم

- بدون کلسترول

میان وعده کم کالری (6)

8- نان پیتا پر شده با پنیر

یک راه سریع و راحت برای تهیه ساندویچی بسیار لذیذ و کم کالری آن است که تکه ای نان پیتا کامل را با 15 گرم پنیر ریکوتای کم چرب پرکنید. فیبر و پروتئین آن به سیری طولانی مدت کمک می کند و کل این میان وعده کمتر از یک گرم چربی اشباع شده دارد.

- 0/8 گرم چربی اشباع شده

- 149 میلی گرم سدیم

- 4 میلی گرم کلسترول

میان وعده کم کالری (7)

9- ¾ فنجان انبه یخ زده

این خوراکی مانند یک آب نبات یخ زده است. بهترین راه برای دریافت بتا کاروتن و فیبر است درحالیکه از خوردن آن احساس رضایت می کنید. ¾ فنجان انبه تنها 90 کالری دارد و 60% ویتامین ث مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند.

این خوراکی خوشمزه بدون چربی اشباع شده، سدیم و کلسترول می باشد.

میان وعده کم کالری (8)

10- 8 عدد هویج کوچک و هوموس

زمان هایی که تمایل به جویدن چیزی دارید بطوری که صدای خرد شدن آن را زیر دندان هایتان حس کنید بهترین میان وعده هویج است. می توانید 8 عدد هویج کوچک را به همراه 2 قاشق غذاخوری هوموس (میان وعده لبنانی) میل کنید. هویج بهترین منبع ویتامین آ و بتا کاروتن می باشد درحالیکه هوموس به آن پروتئین مورد نیاز را اضافه می کند.

این ترکیب حاوی:

- 0/4 گرم چربی اشباع شده

- 210 میلی گرم سدیم

- بدون کلسترول

میان وعده کم کالری (9)

11- سیب و کره بادام زمینی

ترکیب شور و شیرین از مزه های خوش آیند است. شما می توانید این مزه را در ترکیب ¾ فنجان سیب تکه شده و لایه نازکی از کره بادام زمینی تجربه کنید. برای اینکه میزان کالری را در حدود 90 کالری نگاه دارید بیشتر از 2 قاشق چایخوری کره بادام زمینی مصرف نکنید.

این خوراکی خوش طعم حاوی:

- 0/8 گرم چربی اشباع شده

- 2 میلی گرم سدیم

- بدون کلسترول

میان وعده کم کالری (10)

12- ماست و تخم آفتاب گردان

یک قاشق چایخوری تخم آفتاب گردان را داخل ½ فنجان ماست ساده بدون چربی مخلوط نمائید. این میزان دانه آفتاب گردان تنها 19 کالری دارد. ماست بهترین منبع پروتئین بوده و این میان وعده بطور کلی کمتر از نیم گرم چربی اشباع شده دارد. تخم آفتاب گردان نباید شور شده باشد بخصوص اگر شما محدودیت استفاده از سدیم دارید.

این خوراکی حاوی:

- 0/26 گرم چربی اشباع شده

- بدون سدیم

- بدون کلسترول

میان وعده کم کالری (11)

13- ماست بدون چربی و عسل

ماست های هم زده بدون چربی و کم نمک بافت خوب و پروتئین لازم را دارا می باشند. ½ فنجان از ماست ساده بدون چربی 12 گرم پروتئین دارد که شما را سیر نگه می دارد. یک قاشق چایخوری عسل را در این میزان ماست مخلوط نموده و میل کنید. این میان وعده دارای 84 کالری بوده و حس خوردن دسر را به شما می دهد.

این خوراکی حاوی:

- بدون چربی اشباع شده

- 53/5 میلی گرم سدیم

- بدون کلسترول

میان وعده کم کالری (12)

14- سیب زمینی پخته و سس سالسا

نیمی از سیب زمینی پخته را داخل ماکروویو گذاشته تا میان وعده ای کم کالری بهمراه ویتامین ث تهیه کنید. نصف سیب زمینی متوسط دارای 80 کالری می باشد و ترکیبی از تمام مواد مغذی را داراست. یک قاشق غذا خوری سالسا را بر روی سیب زمینی ریخته و بدون آنکه کالری آن را افزایش دهید با لذت میل کنید.

این خوراکی حاوی:

- بدون چربی اشباع شده

- 124 میلی گرم سدیم

- بدون کلسترول

میان وعده کم کالری (13)

15- ساندویچ ماست بستنی

ماست بستنی بدون چربی جایگزین مناسبی برای بستنی می باشد و به انواع بدون شکر آن نیز یافت می شود. شما می توانید 2 قاشق غذاخوری ماست بستنی بدون چربی را میان دو تکه نان مخصوص بستنی گذاشته و میل کنید. حتی می توانید از ماست بستنی شکلاتی نیز استفاده کنید. این خوراکی تنها 84 کالری دارد:

- 0/13 گرم چربی اشباع شده

- 104 میلی گرم سدیم

- 1 میلی گرم کلسترول

میان وعده کم کالری (14)

16- 20 عدد پسته

اجازه ندهید چربی بالای پسته شما را بترساند. بیشتر چربی پسته چربی اشباع نشده یا چربی خوب می باشد. 20 عدد پسته تنها دارای 80 کالری می باشد و کمتر از یک گرم چربی اشباع شده دارد. دارای پروتئین فراوان، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی کلیدی می باشد. برای اجتناب از مصرف میزان بالای سدیم پسته ساده و بدون نمک مصرف کنید.

این میزان پسته دارای:

- 0/8 گرم چربی اشباع شده

- بدون سدیم

- بدون کلسترول

میان وعده کم کالری (15)

17- موز یخ زده

اگر به دنبال راه های متفاوتی برای افزودن میوه به رژیم غذایی خود هستید این میان وعده را امتحان کنید. یک موز را به چند تکه تقسیم کنید و به سر چوب بستنی بزنید. هر کدام از آنها را داخل ماست کم چرب بزنید بطوری که به میزان 30 گرم ماست بر روی هر تکه موز را بپوشاند. این موزها را داخل فریزر قرار دهید و سپس میل کنید. این خوراکی تنها 80 کالری دارد و میان وعده ایست که به معنای واقعی حس خوبی به شما می دهد.

این میان وعده حاوی:

- 0/35 گرم چربی اشباع شده

- 3 میلی گرم سدیم

- 7میلی گرم کلسترول

میان وعده کم کالری (16)

18- یک فنجان سوپ گوجه فرنگی

سوپ گوجه فرنگی سرشار از مواد ضد بیماری می باشد درحالیکه یک فنجان آن تنها 74 کالری داشته و بدون کلسترول می باشد و کمتر از یک گرم چربی اشباع شده دارد. تنها لازم است به خاطر داشته باشید که سوپ های آماده برای خوش طعمی بیشتر و حس دهانی بهتر دارای چربی و مواد افزودنی فراوانی است بنابر این کالری بالایی دارند. هنگام خرید سوپ های آماده به برچسب مواد تشکیل دهنده آن دقت نمائید.

این میزان سوپ دارای:

- 0/19 گرم چربی اشباع شده

- 471 میلی گرم سدیم

- بدون کلسترول

میان وعده کم کالری (17)

19- 1/3 فنجان سریال صبحانه جو

اگر شما طرفدار سریال های صبحانه هستید می توانید از آنها بدون اضافه کردن شیر به عنوان میان وعده کم کالری استفاده کنید. 1/3 فنجان سریال جو تنها 70 کالری دارد درحالیکه جو بدون چربی اشباع شده می باشد. بجای سریال جو می توانید از سایر سریال ها بدون شیرین کننده استفاده کنید.

این میان وعده دارای:

- 0/17 گرم چربی اشباع شده

- 83 میلی گرم سدیم

- بدون کلسترول

میان وعده کم کالری (18)

20- یک فنجان انگور

انگور دارای آب فراوان است و یک فنجان پر آن تنها 62 کالری دارد. آب موجود در انگور به ایجاد حس سیری کمک می کند و مایعات مورد نیاز بدن را تأمین می نماید. همچنین انگور منبع فوق العاده ویتامین کا و منگنز و فیبر می باشد.

این میزان انگور دارای:

-0/1 گرم چربی اشباع شده

- 2 میلی گرم سدیم

- بدون کلسترول

میان وعده کم کالری (19)


منبع: اپانی


رفع عطش در ماه رمضان با طب سنتی

در میان عرقیات تنها کاسنی خاصیت خنک‌ کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد می‌شود نوشیدنی‌هایی مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.

رفع عطش در ماه رمضان با طب سنتی

برای کاهش تشنگی در ایام روزه‌داری، می‌توان عرق کاسنی و شاهتره، را به نسبت مساوی تقسیم کرد و در یخچال گذاشت و در فاصله افطار تا سحر از آن استفاده کرد. مصرف این نوشیدنی، تشنگی طول روز را بسیار کم می‌کند.
 
دکتر سیدوحید فرزادفر پزشک و محقق طب اسلامی با بیان این مطلب می‌افزاید: مصرف زیاد گوشت قرمز می‌تواند باعث افزایش صفرا و تشنگی شود از این رو مصرف آن باید محدود شود. البته افرادی که سابقه کم خونی، ضعف و افت مکرر فشار خون دارند از این قاعده مستثنا هستند.
وی افزود: مصرف آب یخ اگر چه در ابتدا تشنگی را فرو می‌نشاند اما در نهایت باعث تشدید تشنگی می‌شود. هم چنین دوش گرفتن در طول روز باعث کاهش حرارت بدن می‌شود. برای این کار باید از آب ولرم استفاده کرد زیرا آب سرد باعث منقبض شدن منافذ پوست و احتباس گرما می‌شود و فرد در طول روز احساس گرما می‌کند.
افرادی که دچار تشنگی شدید می شوند، بهتر است بعد از نماز ظهر و عصر دوش بگیرند و ساعتی را در مکان خنک استراحت کنند. مصرف میوه‌های آب‌دار و خنک مانند هندوانه، خیار و غذاهای لعاب‌دار مانند کدو، شیر، فرنی و سبزی‌هایی مانند کاهو و خرفه در زمان افطار و سحر به کاهش تشنگی در طول روز می‌انجامد.
این محقق طب اسلامی می‌افزاید: از آنجا که هندوانه طبع لطیفی دارد وقتی وارد معده خالی می‌شود، ممکن است به خلط صفرا تغییر ماهیت دهد و عملاً به جای خنک کردن، باعث افزایش حرارت شود بنابراین باید هندوانه را زمانی مصرف کرد که با مصرف خوراکی‌های دیگر داغی کبد و معده را فرو نشانده باشیم.
 
چند پیشنهاد ضد عطش
اقباله ذاکر حسینی، متخصص طب سنتی می‌گوید: مصرف عرقیجات در ماه رمضان توصیه نمی‌شود، زیرا این نوشیدنی‌ها خنک کننده کبد هستند و نه خنک‌ کننده بدن.

اقباله ذاکر حسینی، با تاکید بر مصرف نوشیدنی‌های ولرم در وعده‌های افطار، اظهار کرد: به دلیل طبع سرد بدن لازم است در وعده افطار از نوشیدنی‌های ولرم همراه با مواد دارای قند طبیعی مانند خرما، عسل یا انگور شیرین استفاده شود چرا که این مواد شیرین علاوه بر تنظیم قند خون بدن خاصیت سم‌زدایی نیز دارند.
وی با اشاره به مواد غذایی پیشنهادی در ماه رمضان که به رفع عطش کمک می‌کنند، گفت: دم کردن برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل و تهیه به صورت شربت و نوشیدن آن بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی خواهد شد.
مصرف آب یخ اگر چه در ابتدا تشنگی را فرو می‌نشاند اما در نهایت باعث تشدید تشنگی می‌شود.
ذاکر حسینی افزود: در میان عرقیات تنها کاسنی خاصیت خنک‌ کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد می‌شود نوشیدنی‌هایی مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.
این متخصص طب سنتی، تمبر هندی را به عنوان یکی از مواد غذایی مفید در ماه رمضان معرفی کرد و گفت: خیس کردن تمبر هندی و صاف کردن آن و سپس مخلوط آن با عسل و تهیه به صورت شربت، نوشیدنی مفیدی برای رفع یبوست در ماه رمضان محسوب می‌شود.
وی افزود: می‌توان از دم کرده لیمو عمانی و همچنین مخلوط زردآلوی تازه همراه عسل نیز به عنوان مواد غذایی مناسب جهت رفع عطش و سنگینی معده استفاده کرد.


منبع: خراسان


طرز تهیه رول خیار

روشی بسیار آسان برای درست کردن یک فینگر فوت در هوای گرم تابستان
 

 

مرحله 1

پنیر فتا و ماست یونانی را باهم مخلوط کرده و فلفل سیاه را اضافه کنید.

مرحله 2

زیتون و گوجه فرنگیها باید بسیار ریز خرد شد باشد و تمامی مواد را به همراه آوواکادو به غیر از سس گوجه فرنگی مخلوط کرده

مرحله 3

از سس ماکارانی به عنوان تزئین استفاده میشود .

مرحله 4

این روش اصلی است ولی شما به سلیقه خودتان می توانید هر موادی را داخل خیار قرار دهید به عنوان مثال سالاد الویه.

طرز تهیه رول خیار


مواد لازم

- خیار

- پنیر فتا
   
- ماست یونانی
   
- گوجه فرنگی
   
- زیتون
   
- سس ماکارانی
   
- پونه کوهی
   
- آب لیمو
   
- فلفل سیاه
   
- آوواکادو

طرز تهیه رول خیار به صورت تصویری

برش خیارها

طرز تهیه رول خیار


قرار دادن 2 یا 3 لایه روی هم

طرز تهیه رول خیار


اضافه کردن مواد داخل بر روی خیار

طرز تهیه رول خیار


تزئین رول خیار

طرز تهیه رول خیار

منبع: برترین ها

 

دستور تهیه 4نوع پیتزای لذیذ

پیتزا از لذیذترین فست فودها یا غذاهای فوری است که می توان گفت سوغات دیار فرنگ است! البته ایرانی ها در طبخ این غذا تغییرات فراوانی داده اند و درنهایت پیتزایی که در خانه ها و رستوران های ایرانی طبخ و میل می شود، بسیار متفاوت با آن چیزی است که از خاستگاه خود به اینجا رسیده است.


امروز دستور تهیه 4 پیتزا از محبوب ترین پیتزاها در ایران را برای شما توضیح می دهیم. شما می توانید باتوجه به ذائقه خود، تغییراتی در طبخ آنها انجام دهید.

پیتزا پپرونی

پپرونی یک نوع سوسیس تند ایتالیایی است و پیتزای پپرونی از معروف ترین ها و محبوب ترین ها در دنیاست. در ایران به جای این سوسیس از سوسیس های معمولی یا از کالباس سالامی استفاده می کنند. ریختن سوسیس در این پیتزا به سلیقه شما بستگی دارد.


مواد لازم:کالباس سالامی 6 ورقه نازک، پنیر موزارلای خردشده یک فنجان و نیم، پنیر پارمزان 500 گرم، سوسیس 2 عدد، سیر رنده شده یک قاشق چایخوری، فلفل دلمه سبز خردشده یک عدد کوچک، سس ریحان 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه: سوسیس ها را به صورت حلقه ای برش بزنید، فلفل دلمه را خلالی خرد کنید. خمیر پیتزا را داخل قالب پیتزا پهن کنید. روی سطح خمیر را سس ریحان بمالید. سیر را روی آن پخش کنید و با پنیر موزارلا بپوشانید. کالباس ها را به طبعات بزرگ برش بزنید و روی آن بچینید و فلفل سبزها را روی آن بریزید.

سوسیس ها را نیز روی پیتزا بچینید. روی مواد به میزان دلخواه فلفل بپاشید و در پایان پنیر پارمیزان را روی تمام مواد پخش کنید. فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت گرم کنید و پیتزا را به مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید. وقتی پیتزا را از فر بیرون آورید روی آن آویشن بپاشید و با سس چیلی سرو کنید.

پیتزا مخلوط

مواد لازم: پیاز یک عدد، نمک و فلفل به میزان لازم، گوجه رنگی تزئینی 150 گرم، قارچ 100 گرم، گوشت چرخ کرده 200 گرم، ژامبون 100 گرم، سوسیس 100 گرم، فلفل دلمه ای سبز یک عدد، سس ریحان 2 قاشق غذاخوری، ارگانوا یک قاشق چایخوری، پنیر پارمزان 500 گرم، روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری


طرز تهیه:پیاز را خرد کنید و به مدت چند دقیقه در روغن زیتون تفت بدهید. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت بدهید تا زمانی که آب گوشت جمع شود. بعد از چرخ شدن  گوشت، نمک و فلفل را نیز اضافه کنید. قارچ،  گوجه فرنگی، ژامبون و سوسیس را خلالی خرد کنید. کف قالب را چرب کنید و خمیر را در کف ظرف پهن کنید. روی خمیر را کمی سس ریحان بمالید. مخلوط پیاز و گوشت، ژامبون، قارچ، سوسیس و خلال های فلفل دلمه ای را به ترتیب روی خمیر بچینید و در آخر ارگانوا را روی آن بپاشید. پنیر را روی مواد بریزید. فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت گرم کنید و به مدت 20 دقیقه پیتزا را بپزید. درنهایت روی پیتزا آویشن بپاشید و سرو کنید.

پیتزا سبزیجات

مواد لازم: روغن مایع 2 قاشق غذاخوری، بادنجان یک عدد، فلفل دلمه ای قرمز یک عدد، گوجه فرنگی 5 عدد، سیر 2 عدد، زیتون خرد شده 40 گرم، پنیر پارمزان 500 گرم، سس ریحان 2 قاشق غذاخوری


طرز تهیه:فر را با حرارت 375 درجه فارنهایت یا 190 درجه سانتی گراد گرم کنید. بادنجان را به صورت خلال های باریک برش بنزید و در روغن مایع به مدت 5 دقیقه تفت بدهید. فلفل دلمه ای را نیز به صورت خلالی برش بدهید. گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید. ادویه، نمک و فلفل را به میزان دلخواه اضافه کنید. هسته زیتون ها را جدا کنید و آنها را خرد کنید.

خمیر را در قالب پهن کنید و روی آن سس ریحان بمالید. مواد را به ترتیب روی آن بریزید و با پنیر بپوشانید و به مدت 20 دقیقه در فر بگذارید.

10 افزودنی خوشمزه برای پیتزا

انتخاب پیتزا ممکن است دشوار باشد؛ زمانی که در رستوران نشسته اید و می خواهید به گارسون سفارش بدهید و این دشواری به دلیل تنوع خوشمزگی در انواع پیتزاست. از آنجایی که پیتزا غذایی جهانی است، می توانیم اطمینان داشته باشیم که هر سرآشپزی را با مواد گوناگونی امتحان کرده است. پیشنهاد ما این است که کمی شجاعت به خرج بدهید و پیتزایی متفاوت، ممتاز و خوشمزه تر از قبل درست کنید. یک غذای فوری با مواد سالم و مقوی مانند این 10 ماده افزودنی مغذی که به شما پیشنهاد می دهیم.


اسفناج:کارتون ملوان زبل را که یادتان هست. آنچه در اسفناج یافت می شود بهترین منبع تغذیه و سرشار از ویتامین K است که اثر آن را به خوبی در آن کارتون دیده اید. وقتی اسفناج با پیتزا ترکیب می شود تردیدی نیست که یک وعده غذایی سرشار از مواد مفید و سالم را در اختیار دارید.

کلم بروکلی: از دسته سبزیجات و غنی از ویتامین های آ، ث و کا است. وقتی این ماده مقوی را به پیتزا اضافه می کنید یکی از خوشمزه ترینیتزاهای عمرتان را تجربه خواهید کرد.

قارچ: آنها لبریز از مانبع تغذیه ای و طعم های محبوب هستند. در یک کاسه کوچک از قارچ، 15 گرم کالری و 2/2 گرم پروتئین یافت می شود.

مرغ بریان: مرغ ها سرشار از پروتئین هستند. اما هنگام اضافه کردن سس باید مواظب باشید چراکه آنها لبریز از کالری و چربی های اشباع شده هستند.

سیر: این ماده افزودنی، طعم خاصی به غذایتان می دهد میزان کلسترول را ثابت نگه می دارد و از گرفتگی عروق جلوگیری می کند. اصلی ترین ویژگی آن نیز پیشگیری از بیماری های قلبی – عروقی است. بنابراین با اضافه کردن آن به پیتزای خود از آن لذت ببرید.

سس گوجه فرنگی: گوجه فرنگی همواره به طعم دار شدن غذا کمک می کند. گوجه ها منبعی غنی از لیکوپن و ضدسرطان هستند. بنابراین اگر به دنبال کاهش وزن خود هستید پیتزای خود را با این سس ترکیب کنید.

پنیر کم چرب: بعضی از افراد به دلیل وجود پنیر در پیتزا از خوردن آن خودداری می کنند اما اضافه کردن پنیر کم چرب نه تنها باعث بالابردن ارزش غذایی پیتزا می شود، بلکه موجب کاهش میزان کالری ها و چربی ها در بدن نیز می شود.

آناناس: میوه ای خوشمزه و حاوی 10 درصد منگنز و مقادیر فراوانی از ویتامین ث و ای و پیشنهادی خوب برای یک وعده مصرف روزانه است.

پنیر پارمزان: از آنجایی که پنیر پارمزان پروتئین فراوان و چربی کمی دارد، از پنیرهای معمولی پیتزا بهتر است. همچنین این پنیر حاوی مقادیر فراوانی کلسیم و بسیار مقوی است.

گوشت ران: سرشار از پروتئین و عاری از چربی است. می توانید از سس و ذرت خردشده به عنوان افزودنی استفاده کنید. این مواد بسیار مقوی هستند و میزان چربی در بدن را تنظیم می کنند.


منبع: هفت صبح