جمعه, 27 مرداد 1396 19:08

جستجو در شبکه گسترده

تغذیه و آشپزی

خوراکی‌هایی که قند و شکر پنهانی دارند

از جمله خوراکی‌هایی که در آن‌ها قند و شکر به میزان فراوانی وجود دارد، ماست، غذاهای آماده، نان، انواع سوپ‌های کنسروی، رب و سس، گوجه فرنگی، سس ماکارونی و خامه است.

makaroni
 

برخی از خوراکی‌ها با وجود اینکه به ظاهر شیرینی و شکلات نیستند اما می‌توانند در حد شیرینی و شکلات برای افراد مضر باشند و آن‌ها را دچار مشکلاتی مانند دیابت و یا اضافه وزن نمایند.

 دانشمندان در جدید‌ترین تحقیقات خود هشدار می‌دهند که افراد باید از قند پنهان در محصولات خوراکی جدا پرهیز نمایند. گفتنی است، اکثر افراد می‌دانند که در شیرینی، کیک و نوشابه‌های گاز دارد مقادیر زیادی قند و شکر وجود دارد و می‌تواند سبب ابتلا به دیابت در آن‌ها شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهند، اما بسیاری از محصولات غذایی صنعتی برای خوش طعم نمودن آن مادهٔ خوراکی از قند و شکر استفاده می‌کنند و این می‌تواند سبب بالا رفتن قند خون افراد بدون آگاهی آن‌ها شود. از جمله خوراکی‌هایی که در آن‌ها قند و شکر به میزان فراوانی وجود دارد، ماست، غذاهای آماده، نان، انواع سوپ‌های کنسروی، رب و سس، گوجه فرنگی، سس ماکارونی و خامه است.

 پزشکان توصیه می‌کنند افراد به ویژه اگر قند خون آن‌ها بالا است از خوردن بیش از حد غذاهای فرآوری شده جدا خودداری کنند و سعی کنند در رژیم غذایی خود میوه و انواع سبزیجات تازه را قرار دهند.


منبع: عصرایران


کی آب بخوریم تا سالم بمانیم؟

حتما شما هم شنیده‌اید که مي‌گويند مصرف روزانه شش تا هشت لیوان آب برای سلامت بدن مفید است اما تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که بهترین موقع برای نوشیدن آب چه زمانی است؟

ab
 

پژوهشگران به تازگی اعلام کرده‌اند که اگر در موقعیت‌های زیر آب بخورید، سالم‌تر می‌مانید:


۱  نوشیدن یک لیوان آب نیم ساعت قبل از غذا به هضم آن کمک مي‌كند.


۲  نوشیدن یک لیوان آب قبل از حمام به کاهش فشار خون کمک مي‌كند.


۳  نوشیدن یک لیوان آب قبل از خواب از سکته قلبی جلوگیری مي‌كند.


۴  نوشیدن یک تا پنج لیوان آب بین ورزش در روند کاهش وزن موثر است.


۵  نوشیدن یک تا سه لیوان آب بین وعده صبحانه تا ناهار موجب کاهش اشتها مي‌شود و تناسب‌اندام را به همراه دارد.


منبع: تندرستی


اهل کدامیک هستید؟ دل، قلوه، جگر یا خوئک!

جگر سیاه علاوه بر آن که محل ذخیره انواع ریزمغذی‌هاست، محل تجمع و دفع مواد زائد، سموم شیمیایی، هورمونی و دارویی و همچنین منبع انواع میکرب‌ها، ویروس‌ها و باکتری‌های بدن دام است.


دل و جگر

شاید تاکنون گذرتان به یکی از خیابان‌ها یا میدان‌هایی که حرفه اصلی مغازه‌داران آن کشتار دام و فروش امعاء و احشای آن است، افتاده باشد و انواع فرآورده‌های دامی همچون کله، پاچه، زبان، سیرابی، شیردان، دل، قلوه، جگر و... را از آنان خریده باشید. شاید هم بدون آن که خود را به زحمت انداخته باشید به کله‌پزی یا جگرکی مراجعه کرده و این فرآورده‌ها را حاضر و آماده خورده باشید. در این نوشتار قصد داریم شما را با فواید و مضرات انواع فرآورده‌های دل، قلوه، جگر سفید، جگر سیاه و خوئک آشنا کنیم و بگوییم که موقع خرید و پخت این فرآورده‌ها باید به چه نکاتی توجه کنید.

دل و قلوه

دل و قلوه از جمله فرآورده‌هایی است که در مقایسه با جگر سفید و سیاه بافت سفتی دارد و کباب شده آن بسیار خوشمزه است، اما برخی خانواده‌ها براین باورند که دل و قلوه ارزش تغذیه‌ای بسیار بالایی دارد و با آن سوپ درست می‌کنند و در برنامه غذایی کودک، سالمند یا بیمار می‌گنجانند، اما باید بدانید درست است که این احشا جزو گروه گوشت طبقه‌بندی می‌شود و از نظر ویتامین‌های گروه B و اسیدفولیک غنی و آهن و روی آن مشابه جگر سیاه است و پروتئین آن باکیفیت و مشابه گوشت قرمز است، اما میزان کلسترول دل و قلوه مانند جگر سیاه و بالاتر از گوشت قرمز است و همچون روغن جامد حاوی چربی خطرناک ترانس است و اگرچه مصرف متعادل آن برای کودکان و نوجوانان در حال رشد مناسب است، اما برای بیماران قلبی ـ عروقی، مبتلایان به نقرس و آن‌هایی که اسیداوریک و کلسترول خونشان بالاست و نارسایی کلیوی و بیماری‌های مفصلی و آرتریت روماتوئید دارند، محدودیت مصرف دارد.

* توصیه: دل و قلوه باید کاملا پخته و سفت شود و مصرف آن به صورت آبدار مناسب نیست. این دو فرآورده، باید رنگی یکنواخت داشته و بدون رنگ‌پریدگی و هنگام لمس فاقد هرگونه ضایعه، تومور چرکی و کیست انگلی باشد. ماندگاری دل و قلوه تازه 48 ساعت در دمای یخچال و چهار ماه در دمای فریزر است.

آیا جگر سیاه محل تجمع سموم است؟

جگر سیاه پرطرفدارترین فرآورده جانبی دام است و جگر گاو، گوسفند، بز و شتر از نظر تغذیه‌ای تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.

جگر سیاه علاوه بر آن که محل ذخیره انواع ریزمغذی‌هاست، محل تجمع و دفع مواد زائد، سموم شیمیایی، هورمونی و دارویی و همچنین منبع انواع میکرب‌ها، ویروس‌ها و باکتری‌های بدن دام است، به همین دلیل احتمال دارد برخی از این ترکیبات در بافت چرب جگر سیاه و قلوه دام اندوخته شده و برای مصرف‌کننده مضر باشد. البته احتمال تجمع سموم در احشای دام‌های جوان‌تر کمتر است.

پروتئین جگر سیاه همچون گوشت قرمز، ولی آهن آن دو تا سه برابر بیشتر از آهن گوشت گاو است. در واقع آهن آن به قدری زیاد است که مازاد آن می‌تواند در بافت کبد و کلیه تجمع و موجب ناکارایی این دو عضو شود و به خصوص در بدن آقایان زمینه افزایش «هموسیستئین» را فراهم کرده و به بروز بیماری‌های قلبی ـ عروقی منجر شود، اما مصرف متعادل آن به خانم‌هایی که از کم‌خونی ناشی از فقر آهن رنج می برند؛ به ویژه طی دوران عادت ماهانه توصیه می‌شود.

جگر سیاه علاوه بر آهن، سرشار از ویتامین‌های گروه B، A و منبع اسیدفولیک و روی است. به دلیل آن که ویتامین A جگر بیش از حد نیاز بدن است، مصرف زیاد آن به ویژه در زنان باردار می‌تواند با انباشت ویتامین  A در کبد موجب بروز نقایص مادرزادی در جنین شود و مادر را دچار نوعی مسمومیت کند.

مقدار کلسترول جگر سیاه تقریباً دو برابر گوشت قرمز کم‌چرب است و صد گرم آن تقریباً 1.5 برابر بیشتر از حد مجاز، کلسترول وارد بدن می‌کند. در واقع هر صد گرم جگر، حدود 400 میلی‌گرم کلسترول دارد و هر فرد سالم و بالغ، مجاز به مصرف حدود 300 ـ 250 میلی‌گرم کلسترول در طول روز است. یک سیخ جگر کبابی حدود 80 کالری انرژی داشته و در صد گرم جگر سرخ‌شده 330 کالری انرژی همراه مقدار بیشتر کلسترول نهفته است.

* توصیه: لازم است بدانید سموم، داروهای هورمونی و زوائد موجود در جگر طی پخت از بین نمی‌رود، اما انواع میکرب‌های بیماری‌زا و انگل‌ها در اثر حرارت نابود می‌شود. به همین دلیل جگر باید به خوبی پخته، سفت و بدون آب شود.  هنگام خرید جگر سیاه، رنگ و دانه‌های سفید روی آن را بررسی کنید. اگر آبسه یا کیست انگلی روی آن دیدید از اطراف آن را ببرید و دور بیندازید و از پاره شدن آن جلوگیری کنید. اگر تعداد این کیست‌ها زیاد بود جگر غیرقابل‌مصرف است. بهتر است وسط جگر را با چاقو برش داده و با دو دست دو طرف جگر را به آرامی فشار دهید اگر جگر آلوده به انگل باشد به این طریق از جگر خارج می‌شود. انگل یا کرم زبانی شکل موجود در برخی جگرهایی که حرارت لازم را نگرفته‌اند می‌تواند در ناحیه حلق انسان مستقر یا به چشم، مهاجرت و موجب اختلالات بینایی شود.

جگر، جگر سفید، خوئک

جگر سفید بخوریم یا نخوریم؟

معمولاً جگر سفید را بیشتر همراه سیرابی و شیردان می‌خورند، اما در جغوربغور هم از آن استفاده می‌شود. بیش‌ترین کاربرد جگر سفید در صنعت فرآورده‌های گوشتی است، اما چرا بسیاری از خانواده‌ها جگر سفید را کم ارزش دانسته و کمتر از آن استفاده می‌کنند؟

به ریه دام جگر سفید گفته می‌شود و اگرچه برخلاف کبد دام آلودگی ندارد، اما مواد مغذی آن به اندازه جگر سیاه نیست. پروتئین آن کمتر از جگر سیاه و گوشت قرمز است و از نظر ویتامین A فقیر و آهن کمتری دارد و کلسترول آن بیشتر از گوشت گاو کم‌چرب و برابر جگر سیاه است. به همین دلیل اگر قرار باشد هر دو جگر کلسترول یکسانی وارد بدن کند بهتر است جگر سیاه را که ارزش تغذیه‌ای بیشتری دارد، برای خوردن انتخاب کنیم.

* توصیه: جگر سفید به دلیل آن که نایژه‌ها و کیسه‌های هوایی زیادی دارد باید حداقل دو ساعت داخل آب بجوشد تا بافت داخلی آن کاملا پخته شود. تازگی جگر را از روی رنگ و تیزی لبه جگر می‌توان فهمید.

خوئک یا خوش‌گوشت مناسب مصرف نیست

برخی افراد وقتی به جگرکی می روند همراه چند سیخ دل و جگر،  دو سه سیخ خوئک یا خوش‌گوشت هم سفارش می‌دهند. همان تکه‌های به ظاهر گوشتی سفیدرنگ به سیخ کشیده شده‌ای که از پشت ویترین جگرکی جلوه‌نمایی می‌کند. این فرآورده به دلیل لذیذ بودن طرفداران زیادی دارد، اما پرسش این است که خوئک و خوش‌گوشت چیست و چه مزایایی دارد؟

خوش‌گوشت یا خوئک بافتی شبیه چربی است و به لوزالمعده حیوان گفته می‌شود. غده‌ای که کار ترشح انسولین و تنظیم قند خون را به عهده دارد. البته گاهی ابتدای روده، تیموس و تیروئید دام را هم با نام خوئک به فروش می‌رسانند. معمولاً غده‌ها باید از گوشت جدا و معدوم شود و عموماً غده‌های تولیدکننده هورمون‌ها نقش چندانی در تغذیه انسان ندارند و در برخی گزارش‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی خوردن خوش‌گوشت نهی شده است، اما در مورد بیماری احتمالی آن سخنی به میان نیامده است. خوئک به دلیل آن که پرچرب است بسیار لذیذ بوده و آقایان از طرفداران آن هستند. این فرآورده علاوه بر دارا بودن چربی ترانس و کالری زیاد، به شدت کلسترول را بالا برده و حاوی مقداری پتاسیم است و متخصصان مصرف زیاد خوئک را توصیه نمی‌کنند.

 

منبع: جام جم - فاخره بهبهانی


 

 

10 ماده‌ی غذایی مخصوص ماه اسفند

مواد غذایی سرشار از منیزیم و آهن کمکتان می‌کند تا از پس خستگی اسفند بر بیایید و بهاری زیبا و پرانرژی را آغاز کنید. با ما باشید تا با مواد غذایی مخصوص اسفند بیشتر آشنا شوید.

خانه تکانی

بچه که بودم ماه اسفند هر وقت مادرم خانه‌تکانی را شروع می‌کرد هیجان و لذت من هم کلید می‌خورد. در آن شلوغیِ خانه که شتر با بارش گم می‌شد من با خیال راحت در رختخواب‌ها و ملافه‌ها پشتک بارو می‌زدم و برای خودم پناهگاه درست می‌کردم. کنجکاوی در وسایل خانه به خصوص ظروف قدیمی و تقریباً عتیقه برایم بزرگ‌ترین لذت زندگی بود به خصوص گنجه‌ی ظروف مادربزرگم که دست زدن به آن‌ها در طول سال مساوی بود با تنبیه شدن. فقط در روزهای خانه‌تکانی بود که تا می‌توانستم دور و بر آن گنجه می‌پلکیدم و دانه دانه همه‌شان را بررسی می‌کردم.

خستگی برایم معنایی نداشت و تا می‌توانستم «آتش می‌سوزاندم» و از فرصت شلوغی خانه در آخرین ماه سال استفاده‌ی لازم را می‌بردم؛ اما حالا با کودکی خیلی فرق می‌کند. نه تنها عاشق خانه‌تکانی نیستم بلکه اسمش که می‌آید عضلاتم درد می‌گیرند.

 

اسفند یکی از خسته‌کننده‌ترین ماه‌های سال است که باید شست و سابید و خرید رفت و کلی کار ریز و درشت انجام داد. احتمالاً برای شما هم همین‌طور است. کارهای خانه و خرید حسابی انرژی‌تان را می‌گیرد؛ اما هر مشکلی راه‌حلی دارد. می‌توان خستگی این روزها را با مصرف مواد غذایی مناسب جبران کرد. توصیه می‌کنیم این روزها مصرف جعفری، شکلات، ماهی آزاد، ماست و غیره را در الویت بگذارید. بدانید که مواد غذایی سرشار از منیزیم و آهن کمکتان می‌کند تا از پس خستگی اسفند بر بیایید و بهاری زیبا و پرانرژی را آغاز کنید. با ما باشید تا با مواد غذایی مخصوص اسفند بیشتر آشنا شوید.

شکلات سیاه

1- شکلات سیاه: لذت و انرژی

برای اینکه این روزها پرانرژی‌تر باشید شکلات سیاه بخرید و هرازگاهی در بین کارها میل کنید. شکلات سرشار از منیزیم است که به سلول‌ها کمک می‌کند تا انرژی بدن را تامین کنند. علاوه بر این کاکائو همچنین منبع آهن است که به همین شیوه به تولید انرژی کمک می‌کند و از سلول‌ها در برابر آسیب‌ها محافظت می‌کند. در نهایت اینکه فسفر موجود در شکلات سیاه باعث ذخیره‌ی انرژی می‌شود.

* توجه داشته باشید که 100 گرم شکلات سیاه یک سوم نیاز روزانه‌ی ما به منیزیم و آهن را تامین می‌کند. توصیه می‌کنیم بعد از صبحانه یا ناهار دو مربع شکلات سیاه میل کنید. ترجیحاً شکلات‌هایی انتخاب کنید که کم‌چرب بوده و درصد کاکائوی بالایی دارند. یادتان باشد که بیشتر از این میزان، کالری بیشتری به بدنتان می‌رساند.

جعفری

 

2- جعفری: خداحافظ خستگی

جعفری سرشار از آهن است که برای تولید انرژی فوق‌العاده است. این سبزی معطر همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند بتاکاروتن است که اثرات منفی رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کند.

* باید بدانید که 100 گرم جعفری حدود 5 میلی‌گرم آهن دارد. توصیه می‌کنیم به همه‌ی غذاهایتان جعفری بزنید. سالاد جعفری تهیه کرده و در کنار غذا میل کنید.

 

پرتقال

3- پرتقال: منبع ویتامین C

پرتقال قهرمان انرژی بخشی است. این میوه سرشار از ویتامین C می‌باشد که سیستم ایمنی بدن را نیز در سلامت نگه می‌دارد و از سلول‌های ما محافظت می‌کند.

ویتامین C نسبت به نور و گرما بسیار حساس است. خوشبختانه پوست کلفت و طعم نسبتا ترش پرتقال باعث می‌شود که بیش‌ترین میزان ویتامین C آن حفظ شود.

* یک عدد پرتقال 70 میلی‌گرم ویتامین C به بدن می‌رساند که معادل نیمی از نیاز روزانه است. توصیه می‌کنیم پرتقال‌های تازه را انتخاب و مصرف کنید. تا می‌توانید مصرف آب پرتقال‌های صنعتی را محدود کنید. توجه داشته باشید که مرکبات دیگر مانند گریپ‌فروت، نارنگی و لیموترش نیز حاوی این ویتامین هستند.

ماهی آزاد

4- ماهی آزاد: نشاط و انرژی

ماهی آزاد سرشار از امگا 3 می‌باشد. این اسیدهای چرب ضروری برای عملکرد خوب بدن و تقویت سیستم ایمنی فوق‌العاده است. نتایج پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهند که این اسیدهای چرب خواص ضدخستگی نیز دارند. علاوه بر این، ماهی آزاد حاوی ویتامین B1 می‌باشد که برای تبدیل قند به انرژی، لازم و ضروری است.

* 100 گرم ماهی آزاد نیاز روزانه‌ی ما به امگا3 ها را تامین می‌کند. توصیه می‌کنیم که هر هفته دو مرتبه ماهی میل کنید. توجه داشته باشید که پخت طولانی‌مدت باعث از بین رفتن امگا3 ها می‌شود. ماهی ساردین نیز جزو منابع امگا3 ها می‌باشد.

5- ماست را دریابید

ماست حاوی میزان قابل‌توجهی کلسیم می‌باشد. این ماده‌ی معدنی برای حفاظت از عضلات مفید است و به عملکرد خوب سلول‌ها و همچنین افزایش کارایی پروتئین‌ها کمک می‌کند.

* یک پیاله ماست حاوی حدود 220 میلی‌گرم کلسیم می‌باشد. نیاز روزانه‌ی ما به کلسیم 900 تا 1200 میلی‌گرم است. توصیه می‌کنیم آبی که روی ماست جمع می‌شود را دور نریزید. به خاطر اینکه حاوی مواد معدنی و پروتئین است.

 پاستا

 

6- پاستاها: انرژی طولانی مدت

پاستاها حاوی کربوهیدرات‌ها (قندهای دیر جذب) هستند که منبع تامین انرژی بدن محسوب می‌شوند. این مواد غذایی حاوی گلوسیدهای پیچیده است که به کندی جذب می‌شوند. در نتیجه انرژی طولانی‌مدتی نیز ایجاد می‌کنند.

* 200 گرم پاستا حاوی 120 گرم کربوهیدرات است که حدود نیمی از نیاز روزانه‌ی ما را تامین می‌کند. استفاده از پاستاهای تهیه‌شده از آرد کامل خواص چند برابری دارد.

گوشت

7- گوشت قرمز: سرشار از آهن

هر از گاهی باطری‌هایتان را با مصرف گوشت قرمز و کباب پر کنید. گوشت قرمز منبع آهن می‌باشد که برای تولید انرژی بسیار مفید است. آهن موجود در گوشت قرمز بیشتر از آهن سبزیجات جذب بدن می‌شود. علاوه بر این، گوشت قرمز حاوی پروتئین‌های حیوانی نیز می‌باشد.

* 200 گرم گوشت نیمی از نیاز روزانه‌ی ما به آهن را تامین می‌کند. توصیه می‌کنیم در مصرف گوشت قرمز زیاده‌روی نکنید و از کباب کردن طولانی مدت آن بپرهیزید. گوشت بوقلمون نیز حاوی آهن بوده و چربی کمی دارد.

اسفناج

8- اسفناج: منبع منیزیم

برخلاف باور رایج اسفناج آن قدرها هم آهن ندارد بلکه حاوی میزان زیادی منیزیم می‌باشد که برای تولید انرژی لازم است. اسفناج همچنین منبع خوب ویتامین B9 نیز هست که برای عملکرد خوب سیستم ایمنی بدن لازم و ضروری است. ویتامین C موجود در این سبزی به تبدیل چربی به انرژی کمک می‌کند.

* 200 گرم اسفناج پخته‌شده یک سوم نیاز روزانه‌ی ما به منیزیم و کل نیاز روزانه را به ویتامین B9 تامین می‌کند. بهتر است که اسفناج تازه خریداری و بلافاصله بعد از پخت میل کنید تا بیش‌ترین خواص آن حفظ شود. توجه داشته باشید که بروکلی و مارچوبه نیز حاوی ویتامین B9 می‌باشند.

میوه و آجیل

9 و 10 - میوه‌ها و مغزهای روغنی: منبع انرژی

بین تمام کارهای ریز و درشتی که انجام می‌دهید یک مشت آجیل میل کنید. بادام و فندق سرشار از منیزیم هستند که به سلول‌های ما، در جهت تولید انرژی کمک می‌کند.

توجه داشته باشید که مغزهای روغنی همچنین حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشند که با اثرات منفی رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند. فندق سرشار از گلوسیدهاست که منبع اصلی تولید انرژی است.

* مصرف یک مشت آجیل حدود 50 میلی‌گرم منیزیم به بدن می‌رساند. میزان نیاز بدن ما به این ماده حدود 300 تا 400 میلی‌گرم در روز است. البته حواستان باشد که در مصرف آجیل‌ها نیز نباید دچار افراط شوید به خاطر اینکه کالری زیادی به بدن می‌رسانند.


منبع: تبیان



 

دانستنی‌های پسته‌ای

پپسته در شهرهای رفسنجان، دامغان، یزد، سیرجان کاشت می‌شود که بیشتر تولید پسته در ایران در شهر رفسنجان می‌باشد و همچنین پسته دامغان از مرغوبترین پسته‌های جهان می‌باشد که طمع و چربی خاصی دارد.


peste


1- پسته در مقایسه با دیگر آجیل ها، مقدار کمی کالری دارد. بدون کلسترول می باشد و دارای مقدار کمی چربی اشباع می باشد. چربی یک منبع انرژی می باشد و کمک به جذب ویتامین های A, E, D و K می کند. پس پسته از آن جایی که دارای چربی می باشد، این امر مهم را نیز انجام می دهد.

2- یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی می باشد.

3- پسته از آنجایی که دارای مقدار زیادی چربی غیراشباع و پروتئین می باشد، لذا نباید بیشتر از 18 گرم در هفته مصرف شود.

4- پسته دارای مقدار زیادی فیبر می باشد. فیبر به هضم مواد غذایی کمک می کند، کلسترول و قند خون را تنظیم می کند.

5- پسته در بین گروه آجیل ها، یکی از بهترین منابع پتاسیم می باشد. پتاسیم 1 عدد پسته برابر پتاسیم 1 عدد پرتقال است. مقدار پتاسیم در 2 عدد پسته بیشتر از 1 عدد موز می باشد. پتاسیم موجود در پسته، به تعادل مایعات بدن کمک می کند، ضربان قلب را تنظیم می کند و برای کاهش فشار خون نیز بسیار مفید می باشد.

6- همچنین دارای فسفر می باشد و در ساخت استخوان ها و دندان ها شرکت می کند، جلوی خستگی و ضعف را می گیرد و برای تقویت عضلات بدن مفید می باشد.

7- پسته، مقداری منیزیم نیز دارد که منیزیم یکی از مهم ترین عناصر معدنی برای تبدیل غذا به انرژی می باشد، ضربان قلب را تنظیم می کند واز گرفتگی عضلات جلوگیری می کند.

پسته

8- آهن در پسته، برای سرگیجه، خستگی، رنگ پریدگی و کم خونی مفید است.

9- روی در پسته برای تقویت پوست، مو و ناخن بسیار مهم است.

10- پسته دارای ویتامین های B6 ، B1 و E می باشد. ویتامین B6 کمک به سوخت و ساز پروتئین می کند و در جذب مواد غذایی نیز نقش دارد. ویتامین B1 باعث افزایش انرژی، تقویت سلول های عصبی و متعادل کردن اشتها می شود.

11- در بین آجیل ها، پسته دارای بیشترین آنتی اکسیدان می باشد. همان طورکه می دانید ویتامین E جزو گروه آنتی اکسیدان ها می باشد و تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت چشم و جلوگیری از خستگی و استرس و نیز جلوگیری از تخریب سلول ها را بر عهده دارد.

12- پسته نیز مانند دیگر دانه ها، از بیماری های قلبی جلوگیری می کند. به خاطر وجود چربی های غیر اشباع، می تواند مقدار کلسترول خون را پایین بیاورد.

13- پسته باعث عملکرد درست مغز می شود و شخص را آرام می کند.

14- این آجیل می تواند جلوی پیشرفت بیماری های مزمن از قبیل سرطان را بگیرد.

15- مطالعات نشان داده است؛ پسته می تواند مقدار کلسترول خوب خون(HDL) را بالا ببرد و درعین حال مقدارکلسترول بد خون(LDL ) و تری گلیسیرید را پایین بیاورد.

16- پودر پسته، درمان کننده دندان درد می باشد.

17- پسته تغییری در فشار خون و افزایش وزن انجام نمی دهد. اما به خاطر کاری بالایی که دارد، به عنوان یک میان وعده پرکالری شمرده می شود و نباید زیاد مصرف شود.

برای کاهش نمک و چربی در رژیم غذایی، باید از خوردن پسته بو داده و شور خودداری کنید.

 

منابع: عصر ایران، ویکیپدیا دانشنامه ی آزاد