سه شنبه, 02 آبان 1396 02:00

جستجو در شبکه گسترده

تغذیه و آشپزی

یک نوشیدنی فوق‌العاده برای صبح‌ها

مصرف یک لیوان آب ولرم حاوی عسل و لیمو به طور ناشتا برای حفظ سلامت مفید است. برخی معتقدند که مصرف این محلول باعث کاهش وزن می‌شود.


لیمو عسل


 تصفیه‌کننده سیستم لنفاوی

به نقل از سایت «نیوزویک»، کمبود آب در سیستم لنفاوی عامل بروز انواع بیماری‌هاست. کمبود آب و مایعات لازم در سیستم لنفاوی، احساس خستگی مفرط و بی‌حالی، اختلال در خواب، یبوست، فشارخون بالا یا پایین، استرس و عملکرد نامناسب ذهنی را به همراه دارد. با مصرف این نوشیدنی به طور ناشتا به تمامی سیستم لنفاوی آب‌رسانی می‌شود و این امر علاوه بر رفع علائم یادشده، سیستم ایمنی بدن را نیز بهبود می‌بخشد.

انرژی‌بخش است و روحیه فرد را افزایش می‌دهد

اگر احساس خستگی و ناراحتی می‌کنید، از این مخلوط استفاده کنید. عسل موجود در آن به عنوان انرژی‌دهنده‌ عمل می‌کند. لیمو آنزیم‌هایی را که باعث درست هضم شدن غذا می‌شود فعال می‌کند و علاوه بر آن، بوی لیمو آرام‌بخشی طبیعی به حساب می‌آید.

مجرای ادراری را تمیز و به عنوان مدر عمل می‌کند

عسل عامل قوی ضدباکتریایی است که توان مقابله با چندین عفونت را دارد. هنگامی که عسل با لیمو و آب که هر 2 مدر است و سموم بدن را دفع می‌کند، مخلوط شود به شکل بهتری مجرای ادراری را پاک‌سازی می‌کند. برای زنانی که مشکل عفونت مجرای ادراری دارند، مصرف این نوشیدنی مفید است. این مخلوط عفونت ادراری را کاهش می‌دهد.

سلامت دهان را بهبود می‌بخشد

طبیعت اسیدی لیموی ترکیب‌شده با عسل و آب به طور آنی بوی بد دهان را از بین می‌برد. لیمو، دهان را تمیز می‌کند و غدد بزاقی را فعال می‌سازد و باکتری‌های مضر را از بین می‌برد. با افزودن آن به عسل و آب، باکتری و ذرات غذا را که اغلب در دهان و گلو باقی می‌ماند، می‌شوید. علت دیگر بوی بد دهان ایجاد لایه سفید روی زبان است. (که اغلب حاوی باکتری و ماده غذایی در حال فاسدشدن است) این مخلوط به طور موثر آن لایه را از بین می‌برد در نتیجه بوی نامطلوب دهان رفع می‌شود.

با یبوست مقابله می‌کند

این مخلوط درمان فوری یبوست است. روده‌ها را تحریک می‌کند و مدفوع را از حالت خشکی خارج می‌کند.

معده را پاک‌سازی می‌کند و عملکرد کولون را بهبود می‌بخشد

هر فردی به مرور دچار تراکم سموم در معده می‌شود. مواد غذایی هضم نشده، سلول روده‌ای و باکتری‌های مرده، لایه داخلی معده را می‌پوشاند و در نتیجه منجر به بیماری می‌شود. با مصرف مخلوط آب لیمو، عسل و آب ولرم، دیواره روده به ویژه کولون تحریک می‌شود و سموم را از بدن دفع می‌کند تا روده‌ها بهتر عمل کند. با این کار بدن قادر است ماده مغذی را بهتر جذب و سموم را از بدن خارج کند. این تراکم سموم اغلب باعث احساس نفخ می‌شود.

عمل هضم را بهبود می‌بخشد

ترکیبی از آب ولرم، لیمو و عسل سیستم هاضمه بدن را تقویت می‌کند. علاوه بر آن لیمو کبد را برای تولید صفرای بیشتر تحریک می‌کند، لیمو با افزودن اسید اضافه به سیستم گوارشی کمک می‌کند و در دفع سموم از بدن نیز مفید است. عسل به عنوان یک ضدباکتری عمل می‌کند و هر نوع عفونت موجود در بدن را از بین می‌برد و به تولید مخاط روده‌ای که سموم را از بدن دفع می‌کند کمک می‌کند.

احتمال کاهش وزن را افزایش می‌دهد

پکتین نوعی فیبر موجود در این محلول، احساس سیری در فرد ایجاد می‌کند. مخلوط آب ولرم، عسل و لیمو یک محیط قلیایی در معده ایجاد می‌کند که در کاهش وزن موثر است.

باعث صافی پوست می‌شود

لیمو، خون را تمیز و در تولید سلول‌های جدید به بدن کمک می‌کند. آب و عسل به طور ویژه، قدرت بازسازی پوست را افزایش می‌دهد و در تقویت کلاژن موثر است. پس اگر پوستی شاداب می‌خواهید هر روز ناشتا از این مخلوط استفاده کنید.

نکاتی برای تهیه و مصرف این مخلوط

این مخلوط به طور ناشتا قبل از مسواک زدن یا شستن دهان مصرف شود. برای تهیه این مخلوط، آب نصف لیموی تازه و یک قاشق مرباخوری عسل طبیعی را به یک لیوان آب ولرم اضافه و بلافاصله مصرف کنید و تا یک ساعت پس از آن از مصرف چای یا قهوه بپرهیزید.

 

منبع: خراسان


 

روشهای دور زدن حس گرسنگی !

آنهایی که می خواهند لاغر شوند - البته تلاش هم می کنند – اما هنوز نتیجه دلخواه را پیدا نکرده اند، شاید بتوانند با این 4 روش ساده، تا اندازه ای آرزوی خود را محقق کنند.

rezhim


برای رژیم و لاغری و کم کردن اشتها، حرف های زیادی وجود دارد. هر فردی یک نظری می دهد و هر چه بیشتر تلاش می کنید، کمتر به نتیجه دلخواه می رسید. آنهایی که می خواهند لاغر شوند - البته تلاش هم می کنند – اما هنوز نتیجه دلخواه را پیدا نکرده اند، شاید بتوانند با این 4 روش ساده، تا اندازه ای آرزوی خود را محقق کنند.       

آووکادو را به وعده های غذایی خود اضافه کنید           

 با اینکه آووکادو چرب است اما خاصیت چاق کنندگی که ندارد هیچ، چربی های غیراشباع مونو نیز دارد که برای بدن مفید هستند و باعث می شوند تا فرد برای مدت طولانی احساس سیری داشته باشد. بر اساس گزارش مجله تغذیه در آمریکا، افرادی که دچار اضافه وزن هستند اگر نیمی از یک آووکادو را به ناهار خود اضافه کنند، در سه ساعت بعدی تا 40 درصد تمایل خود به زیاد غذا خوردن را از دست می دهند. در بازه زمانی 5 ساعتی نیز این تمایل حدود 28 درصد کاهش خواهد داشت. آووکادو یکی از بهترین مواد خوراکی سیرکننده است که در همه فصل های سال موجود است.        

جویدن آدامس

جویدن خاصیت بسیاری دارد. البته منظورمان جویدن و قورت ندادن است. دانشمندان هلندی در تحقیقاتی از مردم خواستند تا غذای خود را به مدت یک یا 8 دقیقه بجوند اما آن را قورت ندهند. پس از 30 دقیقه، آنها آزمایش کردند و متوجه شدند کالری غذاها وارد بدن افراد شده است.        

همچنین ثابت شد، افرادی که غذاها را 8 دقیقه جویده بودند، 19 درصد غذای کمتری از گروه دوم که یک دقیقه جویده بودند، غذا خورده اند. بنابراین، جویدن آدامس های بدون قند پس از غذا نه تنها باعث خوشبویی دهان می شود بلکه میزان حس گرسنگی را در فرد کاهش می دهد.         

کربوهیدرات بخورید         

در رژیم های غذایی کربوهیدرات همیشه کم یا حذف می شود. اما بدانید با ممنوع کردن همه کربوهیدرات ها، شما احساس گرسنگی بیشتری خواهید داشت. بهترین روش استفاده از کربوهیدرات، خوردن میوه، سبزیجات و غلات است. این مواد برای مدت طولانی انسان را سیر نگه می دارند و برای خوردن غذاهای چرب و سنگین تمایل کمتری خواهید داشت. کربوهیدرات های سفید را می توانید در سیب‌زمینی پیدا کنید. سیب‌زمینی نشاسته پایدار دارد که برای مدت طولانی احساس سیری به آدم می دهد. بر اساس تحقیقات منتشر شده در مجله تغذیه انگلستان، نشاسته های پایدار تا 24 ساعت انسان را سیر نگه می دارند و باعث می شوند تا روزانه 320 کالری کمتری مصرف شود.       

ورزش         

برخلاف تصور عموم، ورزش باعث ایجاد حس گرسنگی در فرد نمی شود. بر اساس تحقیقاتی که در برزیل انجام شده اند، دویدن هنگامی که احساس گرسنگی دارید باعث فعال شدن سلول های ارسال پیام سیری می شوند و حس گرسنگی را مهار می کند. هنگامی که واقعا احساس گرسنگی دارید، یک وعده اسنک کوچک که فیبر زیادی دارد، همچون سیب یا یک کاسه جودوسر به شما کمک می کند تا کاملا احساس سیری داشته باشید.


منبع : برترینها


ویتامین بیشتر در برنج کته یا آبکش ؟؟

به گفته یک متخصص تغذیه خیساندن و جوشاندن برنج هیچ اثری در کاهش مواد نشاسته‌ای و کالری آن ندارد جز آنکه با خیس کردن، بخش زیادی از ویتامینهای برنج از بین می‌رود.

berenj


دکتر سید علی کشاورز با بیان اینکه خیس کردن و جوشاندن برنج تنها باعث از بین رفتن ویتامین‌های D و B۱ آن می‌شود، گفت: وقتی برنج را خیس می‌کنیم بخش زیادی از ویتامین D آن در آب حل می‌شود و با جوشاندن آن ویتامین B۱برنج نیز از بین می‌رود. البته می‌توان با کته کردن برنج در آبی که در آن خیس شده بخشی از ویتامین‌ها را حفظ کرد.        

 وی با بیان اینکه جوشاندن برنج مواد نشاسته‌ای آن را از بین نمی‌برد، اظهار داشت: بسیاری از افراد تصور می‌کنند با جوشاندن برنج مواد نشاسته‌ای برنج خارج می‌شود و کالری آن کاهش می‌یابد اما این باور غلطی است. مواد نشاسته‌ای با جوشاندن از بین نمی‌رود بلکه نشاسته تنها تحت تاثیر حرارت شکسته می‌شود و جذب آن راحت‌تر میشود.       

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تصریح کرد: «با جوشاندن برنج قند آن را نیز نمی‌توان کاهش داد زیرا قند از تجزیه نشاسته حاصل می‌شود و جوشاندن برنج نمی‌تواند باعث کاهش قند آن شود. همچنین جوشاندن برنج نمی‌تواند سموم موجود در دانه‌های آن را خارج کند و اگر برنج به سمی آلوده باشد آن سم با جوشاندن از دانه برنج خارج نخواهد شد .


منبع : سلامت نیوز

خواص انواع شیر روی انسان

 شاید برایتان عجیب باشد وقتی بدانید که درمانگران طب سنتی برخلاف متخصصان طب رایج اعتقادی به نوشیدن روزانه شیر ندارند. آنها به مردم هشدار می‌دهند که از نگاه طب سنتی شیر از جمله غذاهای دارویی است که مصرف آن باید به قاعده و متناسب با سن و مزاج افراد صورت گیرد.

 

shir

 

چرا که مصرف بی‌قاعده شیر ممکن است موجب بروز اختلال در عملکرد اندام‌های داخلی شده و احتمال ابتلا به بیماری‌ها را در بدن تشدید کند. این در حالی است که کارشناسان تغذیه و متخصصان طب مدرن دیدگاه متفاوتی دارند و نوشیدن شیر روزانه را برای تمامی گروه‌های سنی لازم و ضروری می‌دانند .        

 شرایط نوشیدن شیر ازنگاه‌طب سنتی        

 اولین نکته این است که درمانگران طب سنتی برای نوشیدن شیر هنگام وعده‌های غذایی به قواعد و ضوابط خاصی معتقدند و مصرف شیر را مفید نمی‌دانند . آنها بر این باورند حتما باید میان خوردن غذا، نوشیدنی یا خوراکی ترش و شیر فاصله وجود داشته باشد. مثلا اگر فردی در وعده صبحانه، آب پرتقال میل کرده باشد، نباید بلافاصله شیر بنوشد، زیرا این شیر خاصیت خود را از دست می‌دهد و با ترکیب شدن با پرتقال در معده موجب تولید خلط فاسد می‌شود. این درمانگران توصیه می‌کنند، بهتر است بعد از خوردن پرتقال یا آب پرتقال نیم ساعت صبر کنید و بعد شیر بنوشید و اگر ابتدا شیر نوشیده‌اید باید یک ساعت صبر کنید تا شیر به طور کامل هضم شود و بعد آب پرتقال وارد دستگاه گوارش شود تا بدن از مضرات ترکیب این دو ماده در امان بماند .         ‫

همه گروه‌های سنی باید شیر بنوشند                  

با نگاهی به هرم غذایی، که میزان مورد نیاز مصرف گروههای غذایی را برای ما مشخص می‌کند، مشاهده میکنیم که شیر و لبنیات در سومین ردیف این راهنما قرار دارند و بر اساس آن می‌باید روزانه 2 تا 3 سهم از آن در برنامه غذایی افراد گنجانده شود. افراد تا سن 30 سالگی فرصت دارند تا کلسیم در استخوانهایشان ذخیره کنند و پس از آن کلسیم از استخوان برداشت میشود لذا با توجه به بار بیماریهای ناشی از کمبود کلسیم نظیر پوکی استخوان و شکستگی‌های ناشی از آن لازم است تا لبنیات به مقدار کافی در جیره غذایی روزانه همه گروه‌های سنی قرار گیرد .       

 لبنیات که شیر یکی از مهمترین موارد آن است تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر تحریک و کشش عضلات، استخوان‌سازی، افزایش استحکام و مقاومت دندان‌ها دارد .       

 نوشیدن شیر برای همه لازم نیست          

شیری که امروزه در سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی در اختیار مردم قرار می‌گیرد شیر حیوانی است که از 3 بخش آب، پنیر و چربی تهیه می‌شود که میزان هر یک از این مواد در شیر متغیر است، اگر میزان هر یک از این مواد آب، پنیر و یا چربی در شیر بیشتر باشد، به ترتیب طبع شیر دچار «سردی و تری»، «گرمی و خشکی» و «سردی و خشکی» می‌شود و خواص درمانی و غذایی ویژه‌ای پیدا می‌کند و هر کدام برای درمان یا تسکین یک بیماری مفیدند .   

 ‫مصرف شیر ارتباطی به طبع افراد ندارد       

 متخصصان تغذیه اعتقادی به این موارد ندارند. توصیه می‌کنیم همه افراد شیر بخورند حتی کسانی که فکر می‌کنند شیر برای آنها خوب نیست و آنزیم‌های هضم‌کننده لاکتوز در بدن آنها وجود ندارد و شیر خوردن برایشان سخت می‌شود. توصیه ما این است که آنها هم حتی شده به میزان کم شیر بخورند. تحقیقات نشان داده این افراد می‌توانند 250سی سی شیر در روز مصرف کنند و بهتر است این کار را در دفعات مختلف انجام دهند. این باعث می‌شود در طولانی‌مدت آنزیم‌های پروتئینی هستند در دستگاه گوارش زیاد شوند و این افراد در طولانی مدت بتوانند مصرف شیر را تحمل کنند و اگر در طولانی مدت آنها شیر نخورند این آنزیم ها مقدارش در دستگاه گوارش کم می‌شود. پس رویکرد تغذیه با رویکرد طب سنتی از این لحاظ متفاوت است.         

متناسب با مزاج‌تان شیر بخورید          

از نگاه طب سنتی تنها افرادی که میزان اخلاط بدنشان متعادل است، می‌توانند به راحتی شیر مصرف کنند و افرادی که در بدنشان به ویژه در معده آنها خلط غالب وجود دارد باید با دستوری خاص و به میزان اندک با مشاوره متخصص طب سنتی برای خوردن شیر اقدام کنند. اگر فردی در معده‌اش خلط بلغم زیاد باشد یعنی با علائمی همچون پر آب شدن دهان، سفیدی صورت و دیرهضمی غذا رو به رو باشد با زیاد خوردن شیر موجب افزایش خلط غالب یعنی بلغم می‌شود و دراین حالت عوارض ناشی از افزایش این خلط را تجربه می‌کند. این شرایط برای افرادی که خلط غالب بدن آنها صفرا و دم باشد نیز اتفاق می‌افتد و مشکلاتی را برای آنها به وجود می‌آورد، بنابراین مصرف شیر باید با مشاوره متخصص طب سنتی انجام شود و افرادی که دچار خلط غالب هستند با پاکسازی و متعادل سازی خلط‌ها نسبت به مصرف شیر اقدام کنند .     

خوردن شیر با این غذاها ممنوع !      

برخی مردم در وعده صبحانه شیر را با تخم‌مرغ میل می‌کنند یا در برخی وعده‌های غذایی استیک گوشت را با شیر میل می‌کنند در حالی که نمی‌دانند ترکیب این دو غذا در کنار هم موجب سنگینی معده و انسداد اندام‌های گوارشی می‌شود و به دنبال این مسئله فرد دچار یبوست می‌شود. حالا اگر این فرد، زنی باردار باشد و شیر را با گوشت (فرقی نمی‌کند گوشت قرمز یا گوشت سفید) میل کند این یبوست و دل‌پیچه را به نوزادش هم منتقل می‌کند، بنابراین توصیه شده در صورتی که فرد شیر می‌نوشد حتما یک ساعت بعد از آن سراغ غذاهایی که از گوشت و تخم‌مرغ تهیه شده، برود و در صورتی که گوشت یا تخم‌مرغ میل کرده به مدت 3 ساعت صبر کند تا این غذا هضم شود و پس از آن شیر بنوشد تا بتواند از خواص درمانی آن بهره‌مند شود.        

پرهیزهای اندکی برای شیر وجود دارد     

در مواد اولیه بیشتر غذاها و خوراکی‌ها مثل شیرینی و بستنی، شیر و تخم‌مرغ به طور همزمان وجود دارد، بنابراین از نگاه کارشناسان تغذیه این مسئله که مصرف تخم‌مرغ و شیر نباید همزمان باشد، موضوعیت ندارد. دوستان طب سنتی ممکن است براساس پایه‌های علمی که در مکاتب‌شان وجود دارد این صحبت را مطرح کنند. اما مسئله این است که در حوزه تغذیه ما معتقدیم این ترکیب مشکل‌زا نیست. البته اعتقاد داریم که بهتر است ماست با تخم‌مرغ و گوشت و به طور کلی پروتئین‌ها استفاده نشود. البته دلیل علمی این قضیه این است که پروتئین غذاهای حیوانی باعث ایجاد وضعیتی در بدن می‌شوند به نام خاکستر اسیدی که موجب می‌شود متابولیسم کلسیم در بدن انسان تغییر پیدا کند. به هرحال ممکن است در خارج از کشور تحقیقاتی در این زمینه انجام شده و نتایجی طرح شده باشد. که نیازمند بررسی بیشتر و تکرار نتایج است .     

کاهش دردهای آرتروز با شیر بز        

 شیر بز اگر چه به شکل وسیع و صنعتی کمتر در اختیار مردم قرار می‌گیرد و تنها افرادی که در روستاها زندگی می‌کنند امکان دسترسی به آن را دارند، اما این شیر در برخی کشورهای اروپایی به شکل صنعتی و وسیع در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد و حتی به صورت شیرخشک شده نیز در سوپرمارکت‌ها عرضه می‌شود. درمانگران طب سنتی بر این باورند اگر شیربز تازه با انجیر سیاه تازه که در فصل تابستان می‌روید، مصرف شود، می‌تواند تاثیر زیادی در کاهش دردهای آرتروز، روماتیسم و بیماری‌های مفصلی داشته باشد. در صورتی که افراد به شیرخشک بز یا انجیر سیاه خشک دسترسی داشته باشند، می‌توانند با اضافه کردن آب به شیر یا خیس کردن انجیر درون آب از خواص درمانی این غذای دارویی بهره ببرند.         

 خواص انواع شیر روی انسان + عکس

خواص درمانی شیر الاغ         

 شیر الاغ یکی از سردمزاج‌ترین شیرها در طبیعت است. این شیر در صورتی که از الاغی که کره‌اش ماده است، تهیه شده باشد خواص درمانی زیادی دارد. شیر الاغ یکی از گران‌ترین شیرها در برخی از کشورهای اروپایی مانند لهستان و برخی از کشورهای اسپانیایی زبان مانند پرو است که به صورت روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در برخی از متون قدیمی به این نکته اشاره شده که اگر شیر الاغ را پیش از خواب در بینی بچکانند موجب بهبود کیفیت خواب و عمق آن می‌شود و در افرادی که مبتلا به خون‌دماغ هستند باچکاندن یک تا 2 قطره از آن داخل حفره‌های بینی و افرادی که مبتلا به دندان درد هستند با قرقره‌کردن آن موجب قطع شدن خونریزی و تسکین درد می‌شود. علاوه بر این، در منابع تاریخی و سنتی اشاره شده که برخی از سلاطین در گذشته برای حفظ نشاط و شادابی پوست‌شان با شیرالاغ حمام کرده و از آن برای درمان و تسکین دردهای ناشی از بیماری سل استفاده می‌کردند.        

شیر کدام گوسفند مفیدتر است؟         

در متـون کهـن طب سنتی اشاره شده خواص شیر گـوسـفند ســیاه از گـوســفند سفید بهتر است و این شیر خواص درمانی زیادی برای تقویت مغز، نخاع، قوای جنسی و درمان زخم‌های روده دارد. به اعتقاد درمانگران طب سنتی افرادی که به شیر گوسفند دسترسی دارند با نوشیدن روزانه شیر گوسفند می‌توانند به درمان سرفه‌ کمک کنند.در نسخه‌های طب سنتی آمده است که استفاده از ترکیبی از شیرگوسفند، صمغ عربی و روغن بادام شیرین با میزانی مشخص می‌تواند بهترین داروی طبیعی برای درمان سرفه باشد .       

شرایط حیوان بر کیفیت شیرموثر است        

یکی از مهم‌ترین نکاتی که شاید کمتر پزشک و متخصص تغذیه‌ای به آن توجه کند این است که شیر مجموعه‌ای از چند غذاست و توسط یک موجود زنده تولید می‌شود، بنابراین نوع زندگی، کیفیت زندگی، کیفیت مواد غذایی حیوان و شرایط زندگی و استرس‌‌های محیطی می‌تواند تاثیر زیادی بر کیفیت شیر دام داشته باشد. بنابراین اینها مواردی است که ما در مورد آنها اطمینان چندانی نداریم و نمی‌دانیم که کدام‌یک از آنها، چگونه و در چه شرایطی شیر را تولید کرده و به دست شما رسانده‌اند. درنتیجه از آنجا که نظارت دقیقی بر نوع غذا، داروها و شیوه زندگی‌ دام‌ها در کشور وجود ندارد به راحتی نمی‌توان نسبت به خواص دارویی و تغذیه‌ای آنها مطمئن بود .      

خواص شیر گاو در درمان اسهال      

در برخــی متون طب سنتی اشاره شده که درمانگران طب سنتی برای درمان اسهال از شیرگاو در شرایطی خاص استفاده می‌کردند. آنها سنگ رودخانه یا آهن گداخته شده در آتش را درون ظرف شیر می‌انداختند و به این ترتیب موجب جوش آوردن شیرگاو می‌شدند و نوشیدن این شیر را به افرادی که به اسهال مبتلا شده‌اند، توصیه می‌کردند. علاوه بر اینها، درمانگران بر این باورند اگر دو برابر وزن شیر گاو به آن آب اضافه کنیم خاصیت مدری دارد و موجب پاکسازی و تخلیه مجاری ادراری می‌شود.        از نگاه طب سنتی تنها افرادی که میزان اخلاط بدنشان متعادل است، می‌توانند به‌راحتی شیر مصرف کنند و افرادی که در بدنشان به ویژه در معده آنها خلط غالب وجود دارد باید با دستوری خاص و به میزان اندک با مشاوره متخصص طب سنتی برای خوردن شیر اقدام کنند .        

این شیربرنج باروری را افزایش می‌دهد       

شیربرنجی که از شیرگاو تهیه شده باشد خاصیت ملین دارد و می‌تواند تسکین‌دهنده‌ای خوب برای افرادی که دچار زخم‌های روده و کولیت‌های یبوستی هستند، باشد، علاوه بر این، افرادی که تصمیم ‌دارند چاق شوند، می‌توانند با خوردن شیربرنج یا فرنی که از شیر گاو تازه تهیه شده و در آن گردو و خرما وجود داشته باشد به خواسته‌شان برسند و حتی این شیربرنج و فرنی می‌تواند قدرت باروری را در مردان افزایش دهد. در برخی از متون طب سنتی به این موضوع اشاره شده خوردن شیربرنج یا فرنی با این ویژگی‌ها موجب افزایش اسپرم در مرد‌ها می‌شود. اما باید به این مسئله نیز توجه کرد نباید بیشتر از یک لیوان شیربرنج یا فرنی در طول روز مصرف کرد، زیرا مصرف بی‌قاعده و بیش‌از حد از این غذا موجب ابتلا به سنگ کلیه و بیماری‌های پوستی مانند «برص» می‌شود.          

 اگر بی‌خوابی دارید این شیر معجزه می‌کند        

 افرادی که دچار خشکی مزاج هستند و این خشکی مزاج موجب شده برخی از فعالیت‌های مغزی آنها تحت تاثیر قرار بگیرد، می‌توانند با نوشیدن شیرگاو و دریافت رطوبت آن خواب راحت‌تری را تجربه کنند. نوشیدن شیرگاو به افرادی که به وسواس، مالیخولیا، فراموشی و بی‌خوابی مبتلا هستند کمک می‌کند تا این اختلال‌ها را پشت سر بگذارند. ‫از دیدگاه درمانگران طب سنتی خشکی مزاج یکی از مهم‌ترین دلایل ابتلا به بی‌خوابی و اختلال‌های ناشی از آن است که با اصلاح رژیم غذایی و تغییر شیوه زندگی قابل بررسی است.


منبع : khabarnew.ir


آیا خواص لیمو عمانی را میدانید؟

 

 

 آیا خواص لیمو عمانی را میدانید؟

تاکنون چای عصرانه یا گل‌گاو‌زبان را با لیموعمانی خورده‌اید‌؟ پولکی‌هایی را که با گرد لیموعمانی مزه‌ای ترش و شیرین گرفته‌اند، تست کرده‌اید‌؟ اصلا می‌دانید لیموعمانی چه مزیتی دارد و از چه نوع لیمویی تهیه می‌شود و دلیل تلخ بودن آن چیست‌؟ می‌دانید چرا بعضی لیموها سفید و برخی سیاه هستند‌؟ اگر می‌خواهید به پاسخ این پرسش‌ها برسید این مطلب را بخوانید. 

 بهترین نوع لیموعمانی در بندرعباس، میناب، جهرم و شیراز پرورش می یابد. لیموعمانی مورد علاقه جنوبی های خونگرم و کشورهای عرب زبان است و پودر آن در بیشتر خوراک های تند و پرادویه خلیجی استفاده می شود. می دانید چرا؟ چون لیموعمانی از نظر طب سنتی خنک کننده بوده و می تواند گرمی و التهاب این غذاها را خنثی کند و در ضمن مقوی معده، ضد نفخ، صفرابر و اشتها آور خوبی است. 

 لیموعمانی سفید دیده اید؟ 

 لیموعمانی از نوعی لیموهای ترش کوچک یا بزرگ آبلیموگیری تهیه می شود و طی فرآیند خشک شدن از رنگ مایل به زرد و سبز به رنگ قهوه ای تیره یا سوخته تبدیل می شود. معمولا رنگ لیموعمانی آفتاب خشک، قهوه ای روشن و داخل آن سیاه رنگ است. 

 در منابع گفته شده است هر چه لیموعمانی درشت تر و تیره تر باشد از مرغوبیت و کیفیت بالاتری برخوردار است البته لازم است بدانید لیموعمانی تازه خشک شده بیشتر به رنگ خردلی و بسیار ترش است. با توجه به این که این روزها انواع متفاوتی از لیموعمانی در بازار وجود دارد، گفته می شود لیموهای به رنگ سفید چینی هستند. در نتیجه فواید آن را باید از چینی ها پرسید!  

 چای با لیموعمانی محشر است 

  لیموعمانی در مقایسه با لیمو ترش خواص یکسانی دارد و پس از خشک شدن 70 تا 80 درصد خواص آن باقی می ماند بجز ویتامین C که مقدار آن در لیموی تازه بیشتر است. لیموعمانی از نظر کلسیم و پتاسیم غنی است و به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی ضدسرطان شناخته شده است. 

 دم کرده لیموعمانی همراه چای و گل گاوزبان در کاهش فشار، چربی و کلسترول خون موثر است و می تواند از تصلب شرایین جلوگیری کرده و گرفتگی عروق را بهبود بخشد. افراد سالم می توانند آن را با عسل یا نبات مصرف کنند و توصیه می شود بیماران قلبی از لیموعمانی یا پودر آن در انواع سالادها استفاده کنند  

 این لیموهای تلخ با توجه به این که لیموعمانی حاوی ترکیبات تلخ است و غلظت این تلخی در خشک شدن و تخمیر بیشتر می شود بهتر است در زمان مصرف تخم های آن جدا و دور ریخته شود؛ اما از آن جایی که برخی لیموها با وجود جدا کردن تخم، باز هم تلخ مزه هستند، بهتر است لیمو را برای مدت کوتاهی در آب خیسانده و آب آن را دور بریزید البته با این کار بخشی از ویتامین های محلول در آب لیمو خارج می شود، اما در عوض خورش یا خوراک تان تلخ نمی شود در ضمن از خوردن لیموعمانی درسته موجود در انواع خورشت ها بپرهیزید چون محل تجمع روغن غذاست.

 لیموعمانی به دلیل دارا بودن ویتامین C به جذب بیشتر آهن غذا بویژه گوشت قیمه و قورمه کمک می کند.


منبع: نیک صالحی