یکشنبه, 30 مهر 1396 06:02

جستجو در شبکه گسترده

تغذیه و آشپزی

نكاتي كه لازانياي شما رو بسيار خوشمزه تر ميكند

برای داشتن یک لازانیای خوب، چند نکته را پیشنهاد میکنم که مطمئناً با رعایت نکات زیر، یک لازانیای درجه یک خواهید داشت.

 نكاتي كه لازانياي شما رو بسيار خوشمزه تر ميكند

برای داشتن یک لازانیای خوب، چند نکته را پیشنهاد میکنم که مطمئناً با رعایت نکات زیر، یک لازانیای درجه یک خواهید داشت.

1 - میزان مایه لازانیا کم باشد. ( منظور از مایه گوشت، مرغ یا سبزیجات است )

2 - مایه لازانیا کم چرب باشد. حتی اگر از گوشت چرخکرده گوسفندی استفاده میکنید، بدون چربی باشد، چون اگر گوشتتان چرب باشد، لازانیای شما به دلیل ترکیب با مواد دیگر بوی چربی دنبه خواهد گرفت.

3 - پیاز استفاده شده در لازانیا ( برای گرفتن بوی زُخم گوشت ) خیلی ریز خرد شده یا رنده شود و یا از پودر پیاز استفاده کنید.

4 - اگر از رب در مایه لازانیا استفاده میکنید، میزان آن بسیار کم باشد و ترجیحاً لازانیایی که با سس سفید ( بشامل سس ) تهیه میشود، مطلوب تر است که رب در آن استفاده نشود و برای رنگ گرفتن گوشت از کمی زردچوبه استفاده کنید.

5 - حتما اولین لایه ای که در ظرف میریزید سس سفید باشد. ( کف ظرف )
6 - روی سس سفید ورقه های لازانیا را بچینید.

7 - بعد از هر لایه ورق لازانیا، یک لایه خیلی خیلی خیلی نازک مایه گوشتی یا سبزیجات بریزید.

8 - روی هر لایه مایه گوشتی، مقدارخیلی کمی پنیر پیتزا (موزارلا) رنده شده و پودر پنیر پارمزان بریزید. ( پنیر پارمزان خیلی ضروری نیست )

9 - پس از ریختن پنیر روی هر لایه، سس سفید فراوان بریزید.

10 - وقتی لایه ها تمام شد روی آخرین لایه، بعد از گذاشتن ورق لازانیا، مایه گوشتی یا سبزیجات نریزید، فقط سس سفید بریزید.

11 - در آخرین لایه روی سس سفید را با پنیر پیتزای فراوان پوشش دهید.
12 - قبل از قرار دادن در فر، مقداری آب را با آب پاش روی لازانیا اسپری کنید.

13 - حتما در انتهای پخت گریل را روشن کنید و حدود 10 دقیقه از بالا حرارت دهید تا پنیر روی لازانیا طلایی شود. در این مدت چند بار به فر سر بزنید و مراقب باشید پنیر نسوزد.

14 - وقتی لازانیا را از فر در آوردید، بلافاصله سرو نکنید و صبر کنید تا دمای پنیر کمی پایین بیاید.

15 - در صورت امکان به صورت تک نفره سرو کنید، ولی اگه با ظرف پخت سرو میکنید، خودتان از قبل لازانیا را برش زده و به روی میز ببرید.


منبع : mamisite


مفهوم اندازه ها در آشپزي

در  آشپزی برای اندازه گیری مواد به پیمانه اشاره میشود اما ممکن است پیمانه استاندارد در دسترس همه نباشد!

مفهوم اندازه ها در آشپزي


هرچند که شما می توانید یک ظرف را به عنوان پیمانه قرار دهید ، یک پیمانه می تواند یک استکان باشد یا یک لیوان بزرگ این بسته به اندازه درست کردن غذا و یا کیک و شیرینی خود می باشد.


در زیر به وزن هر پیمانه اشاره شده است:

یک پیمانه آب مساوی است با 200 گرم (دو دسی لیتر)

یک پیمانه شیر مساوی است با 200 گرم (دو دسی لیتر)

یک پیمانه روغن آب کرده مساوی است با 200 گرم

یک پیمانه آرد مساوی است با 125 گرم

یک پیمانه شکر مساوی است با 200 گرم

یک پیمانه برنج مساوی است با 200 گرم

یک قاشق سوپخوری آرد مساوی است با 25 گرم

یک قاشق سوپخوری شکر مساوی است با 25 گرم

یک قاشق سوپخوری روغن آب کرده مساوی است با 20 گرم

البته فابل ذکر است یک پیمانه برابر است با یک لیوان معمولی


منبع : groohashpazi


خوراکی های مفیدی که می توانید پشت میز کار بخورید

وقتی گرسنه باشید، نه می توانید خوب فکر کنید و نه کارها بدرستی پیش می رود. هیچ کس هم نیست که دوست داشته باشد با شکم خالی پشت میز کارش بنشیند و ساعت ها مشغول کار و فعالیت شود،


mive


اما بعضی از کسانی که کار می کنند، اینقدر سرگرم کارشان می شوند که حتی یادشان می رود چیزی بخورند یا بیاشامند البته گروهی که می خواهند لاغر شوند و به دنبال رژیم های کاهش وزن هستند، خیلی هم از این وضع ناراضی نخواهند بود و فکر می کنند حذف کردن میان وعده ها در محل کار به نفع شان است.

در صورتی که متخصصان تغذیه می گویند حذف میان وعده ها نه تنها به کاهش وزن کمک نمی کند که حتی می تواند عاملی برای افزایش وزن و چاقی هم باشد. از طرف دیگر، تامین مواد مغذی و مورد نیاز بدن در ساعات کاری می تواند باعث افزایش بازدهی کارکنان و کاهش استرس آنها بشود و به همین دلیل توجه به این میان وعده ها اهمیت خاصی پیدا می کند. -حذف میان وعده ها باعث چاقی می شود متخصصان و کارشناسان تغذیه توصیه می کنند در طول روز دست کم دوبار ـ صبح و بعدازظهر ـ از میان وعده های سالم و مغذی استفاده کنید تا نیازهای بدن تامین شود، اما این موضوع درباره کارمندان و کسانی که ساعت هایی از روز را در محل کارشان سپری می کنند، اهمیت دارد و آنها نباید به بهانه کار این موضوع را فراموش کنند.

گیتی بهدادی پور، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به این موضوع، توضیح می دهد: مصرف میان وعده ها در طول روز باعث می شود میزان انرژی در حد بالایی باقی بماند و در نتیجه فرد بهتر می تواند کارها و فعالیت های روزانه اش را انجام دهد، اما کسانی که تصمیم می گیرند میان وعده ها را حذف کنند، با کمبود انرژی روبه رو خواهند شد و توانایی لازم برای انجام کارها را نخواهند داشت.

این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر اهمیت مصرف میان وعده ها ادامه می دهد: تامین انرژی کافی و حفظ قند خون در حد طبیعی برای انجام کارها و بویژه فعالیت های مغزی بسیار مهم است. همچنین کسانی که از مواد مغذی در میان وعده ها استفاده می کنند، کمتر احتمال دارد دچار افزایش وزن و چاقی شوند؛ زیرا فردی که از صبحانه تا ناهار هیچ میان وعده ای نمی خورد، هنگام ظهر احساس گرسنگی بیشتری می کند و در نتیجه بیش از حد مورد نیاز غذا خواهد خورد. طبیعی است که مصرف بیش از حد مواد غذایی هم موجب چاقی و افزایش وزن چنین شخصی شود.

 -بهترین میان وعده ها در محل کار

در فاصله وعده های اصلی حتما باید از میان وعده ها هم استفاده کرد، اما این که چه چیزی را به عنوان میان وعده انتخاب و مصرف کنیم، خودش موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. خیلی ها وقتی با اهمیت مصرف میان وعده ها آشنا می شوند، کیک و بیسکویت می خرند و آنها را روی میز کارشان قرار می دهند تا هر وقت خواستند، چندتایی از آنها مصرف کنند.

 در حالی که به گفته بهدادی پور، انتخاب میان وعده ها بسیار مهم است و این کار باید با دقت و توجه انجام شود. به این معنی که مصرف موادغذایی پرکالری که از نظر تغذیه ای هم ارزشی ندارد، نه تنها مفید نیست که حتی به ضرر فرد هم خواهد بود.

 وی می افزاید: برای تهیه میان وعده ها باید موادی از گروه غلات، مغزها، میوه ها و سبزیجات انتخاب کنید بنابراین توصیه می شود حتما یکی از میان وعده هایی که مصرف می کنید از گروه میوه ها انتخاب شود. موز یا خرما از میوه های پرکالری به حساب می آید که انرژی خوبی دارد و می تواند انرژی مورد نیاز را تامین و فرد را سیر کند.

 کسانی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند و نمی خواهند میوه های پرکالری را مصرف کنند هم می توانند به جای آنها از سیب و میوه هایی مانند آن استفاده کنند. خرما را هم می توانید براحتی در برنامه میان وعده های روزانه بگنجانید. فقط کافی است هنگامی که می خواهید چای بنوشید، به جای استفاده از قند، شیرینی و بیسکویت یکی دو تا خرما بخورید.

 این کارشناس تغذیه در این باره یادآور می شود: خرما حاوی مواد مغذی و موردنیاز بدن است و کالری خوبی هم دارد. بنابراین مصرف آن به عنوان میان وعده و در طول روز می تواند انرژی خوبی برای بدن تامین کند. کسانی که چاق هستند و نمی خواهند وزن شان بیشتر شود نیز اگر کار می کنند و مشغول فعالیت هستند می توانند دو عدد خرما در طول روز بخورند و مطمئن باشند این میزان مشکلی برایشان ایجاد نمی کند.

 مغزهایی مانند بادام، پسته و فندق هم در گروه میان وعده های مفید قرار می گیرد که به گفته این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی خوب است در طول روز مورد استفاده قرار گیرد، اما به مقدار کم و مورد نیاز. به عنوان نمونه ۱۰ عدد از انواع مغزها که منبع خوبی از روی، آهن و مواد معدنی دیگر به حساب می آید، بسیاری از نیازهای بدن را تامین خواهد کرد.

 -کیک و بیسکویت را از روی میزتان بردارید

 خریدن کیک، بیسکویت و شکلات و قرار دادن آنها روی میز راحت ترین کاری است که می توان برای انتخاب میان وعده ها انجام داد، اما مصرف چنین موادی که حاوی قندهای ساده است به گفته بهدادی پور، فقط بلافاصله پس از استفاده باعث احساس سیری می شود و خیلی زود می تواند فرد را دوباره گرسنه کند. وی ادامه می دهد: قند موجود در این مواد غذایی به سرعت جذب و وارد جریان خون می شود.

در نتیجه قند خون هم افزایش پیدا می کند و بلافاصله انسولین ترشح می شود. با ترشح انسولین دوباره میزان قند خون افت پیدا کرده و کاهش می یابد و به همین دلیل فرد باز هم احساس گرسنگی خواهد کرد. بر این اساس توصیه می شود به جای استفاده از این مواد، خوراکی هایی را انتخاب کنید که قندشان به کندی جذب می شود و چنین شرایطی را ایجاد نمی کند.

 این کارشناس تغذیه به افرادی که می خواهند از بیسکویت ها و کیک های آماده استفاده کنند، توصیه می کند انواع سبوسدار آنها را که از آرد کامل تهیه شده است، انتخاب کنند. همچنین خوب است در ساعت های اول صبح از مواد غذایی شیرین استفاده نکنید، زیرا مصرف چنین موادی باعث ایجاد احساس گرسنگی در طول روز خواهد شد.

-بروز یبوست به دلیل بی تحرکی

بسیاری از کسانی که مشغول کار و فعالیت هستند، ساعت های زیادی از روز را پشت میز می نشینند و به اندازه کافی تحرک ندارند. این بی تحرکی هم به بروز مشکلات متعددی منجر می شود که یبوست یکی از این موارد است و کارکنان زیادی از آن شکایت دارند.

بهدادی پور به این افراد توصیه می کند برای بهبود یبوست، فعالیت جسمی و تحرک را به برنامه زندگی شان اضافه کنند و در کنار آن، فیبرهای غذایی را نیز در رژیم شان داشته باشند. برای تامین فیبر مورد نیاز هم به گفته این کارشناس تغذیه، می توانید مصرف سبزیجات و میوه ها را افزایش دهید و همان طور که گفته شد، در طول روز یک سیب با پوست بخورید.

مصرف انجیر خشک، سالاد و سبزیجاتی مانند کاهو و هویج نیز می تواند برای حل این مشکل موثر باشد. برای درمان و بهبود یبوست علاوه بر تحرک و رژیم غذایی باید مصرف نوشیدنی ها و مایعات را هم افزایش داد.

 وی با اشاره به این مطلب خاطرنشان می کند: مصرف آب زیاد می تواند برای کسانی که دچار یبوست هستند، بسیار کمک کننده باشد بنابراین خوب است قبل از این که کار جدیدی را شروع کنید و دوباره پشت میزتان بنشینید، یک لیوان آب بنوشید و بعد از آن کارها را انجام دهید. همچنین مصرف شیر هم به عنوان میان وعده ای مفید به این افراد توصیه می شود.

-چای بنوشید، اما بدون قند و شکلات

خیلی از کارمندان عادت دارند دائم چای بنوشند و احساس می کنند با این کار خستگی شان برطرف می شود البته این لیوان های چای که پشت سرهم خورده می شود معمولا همراه با شکلات و قند و آبنبات و مواد شیرینی مانند اینهاست که به گفته بهدادی پور، مصرف بیش از حد این مواد می تواند موجب چاقی و افزایش وزن شود و از نظر سلامت مشکل ساز خواهد بود.

علاوه بر این، مصرف زیاد این مواد همان طور که گفته شد می تواند با افزایش ناگهانی قند خون و ترشح انسولین موجب افت قند خون نیز بشود.


منبع: جام جم


آب گوجه فرنگی بخورید مانع پوکی استخوان شوید

مصرف مداوم گوجه فرنگی موجب کاهش N- تلوپپتید در خون و در حقیقت کاهش خطر تحلیل استخوانی و پیشگیری از پوکی استخوان می شود.

goje


تحقیقات انجام شده توسط متخصصین تغذیه نشان داد که آب گوجه فرنگی برای حفظ تراکم و سلامت بافت استخوان فواید قابل ملاحظه ای دارد. محققان معتقدند نوشیدن 2 لیوان آب گوجه فرنگی در روز، استخوان ‌ها را تقویت نموده و از پوکی استخوان پیشگیری می کند.

 برای انجام این پژوهش که در دانشگاه تورنتو، کانادا انجام شد، 60 زن یائسه 50 تا 60 ساله انتخاب شدند و از آنها خواسته شد که گوجه فرنگی و فرآورده های آن را به مدت یک ماه به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنند.

پس از طی این دوره، آزمایشات بیوشیمیایی نشان دادند که حذف گوجه فرنگی از رژیم غذایی موجب افزایش ماده ای به نام N- تلوپپتید در خون می شود.

 این ترکیب، شاخص سلامت استخوان است و زمانی سطح آن در خون و یا ادرار بالا می رود که تحلیل بافت استخوانی وجود داشته باشد. در بخش دیگر مطالعات مشخص شد که مصرف مداوم گوجه فرنگی موجب کاهش N- تلوپپتید در خون و در حقیقت کاهش خطر تحلیل استخوانی و پیشگیری از پوکی استخوان می شود.

 محققان اثر گوجه فرنگی بر بافت استخوانی را به رنگدانه قرمز رنگ آن یعنی لیکوپن نسبت می دهند. از مدت ها پیش نقش لیکوپن به عنوان یک آنتی اکسیدان در پیشگیری از سرطان پروستات و همچنین حفظ سلامت قلب به اثبات رسیده بود.


منبع: عصرایران


خوردنی های خواب آور کدامند؟

غذاهایی که میل می کنید، می توانند به شما احساس انرژی یا کسالت و خواب آلودگی بدهند. در واقع خوردن یک وعده غذایی ممکن است از شما یک فرد پر انرژی بسازد و غذای دیگری شما را خسته و خواب آلوده کند. اثرات اصلی مواد غذایی را می توان به محتویات آنها نسبت داد و اینکه چگونه بدن ما نسبت به آنها واکنش نشان می دهد.

خوردنی های خواب آور کدامند؟
 
 

شاید بارها برایتان پیش آمده است که در محل کار پس از صرف غذایی، نیاز به خواب پیدا کرده و یا بعد از خوردن غذا، راندمان کاری تان به شدت کم شده باشد. یکی از دلایل اصلی این خواب آلودگی افزایش شدید قند خون است. در صورتی که وعده غذایی (به خصوص نهار) را در محل کار میل می کنید، به خاطر داشته باشید که بعضی از موادغذایی شما را به شدت خواب آلود می کنند. فهرستی از غذاهایی که منجر به افزایش شدید قند خون شده و باعث خواب آلودگی شما می شوند را می توانید در زیر مشاهده کنید. قدرت خواب آوری هر یک از این غذاها، بین ۱ تا ۱۰۰ مشخص شده است.
پیراشکی ۷۲
چیپس ذرت ۷۲
هندوانه ۷۲
عسل ۷۳
پوره سیب زمینی ۷۳
بیسکوییت نمکدار ۷۴
سیب زمینی سرخ کرده ۷۶
ویفر وانیلی ۷۷
کشمش ۸۰
جیلی بیلی ۸۰
چوب شور ۸۱
برشتوک ۸۴
برنج ۹۱
نان فرانسوی ۹۵

حال با مشاهده لیست بالا متوجه می شوید که چرا برخی از ظهرها پس از خوردن غذا اینقدر خواب آلوده می شوید و بهتر است که از این به بعد در رژیم غذایی خود تجدید نظر کنید.

اگر بخواهیم از زاویه ی دیگری به غذاهایی که شما را کسل می کنند نگاه کنیم، آنها را می توانیم به ۳ دسته تقسیم کرد:

کربوهیدارت ها
این دسته از غذاها به سبب آزاد کردن گلوکز در خون، منجر به بی حالی و بی انرژی شدن بدن می شوند. برنج، پوره سیب زمینی، ماکارونی و نان سفید از این دسته از غذاها هستند. این دسته از غذاها به عنوان موادغذایی با شاخص بالای قندخون شناسایی می شوند.

چربی ها
غذاهای سرخ کرده، گوشت های پر چرب، انواع چیپس ها و دیگر غذاهایی که چربی بالایی دارند می توانند منجر به ایجاد حس خستگی و خواب آلودگی می شوند. در واقع سیستم گوارشی برای هضم کردن این دسته از غذاها نیاز به تلاش بیشتری دارد و یک وعده غذایی چرب و خوشمزه راندمان کاری شما را کاهش خواهد داد.

غذاهای شیرین
موادغذایی همچون کیک ها، دونات ها، آبنبات ها، بستنی، پودینگ و کلوچه به سبب داشتن شکر تصفیه شده، قند خون را به سرعت بالا می برند و در مقابل بدن شما شروع به ترشح انسولین می کند. ترشح انسولین منجر به آزاد شدن تریپتوفان می شود. وضعیت زمانی بدتر می شود که تریپتوفان به سروتونین تبدیل می شود. سروتونین که در واقع انتقال دهنده عصبی در مغز شما به شمار می رود، به بدن شما فرمان می دهد که «ما خسته ایم، کمی آرام تر کار کن».

موارد دیگر
شاید به این فکر باشید که خود را تمام روز با کافئین سرحال نگاه دارید و سعی کنید با نوشیدن قهوه و چای این کار را خوب انجام دهید. اما خوردن بیش از حد کافئین سبب می شود تا شما استقامتتان را در طی روز کاهش دهید.
نکته دیگری که در اینجا حائز اهمیت است مواد غذایی حاوی منیزیم است که به منجر به شل شدن عضلات شما شده و شما را خواب آلود می کنند. موز و تخمه کدو تنبل از این دسته از مواد هستند.


منبع: سالم زی