یکشنبه, 10 ارديبهشت 1396 19:20

جستجو در شبکه گسترده

تغذیه و آشپزی

غذاهای فوری و خوشمزه

حوصله‌تان سر رفته و در و دیوار خانه چونان میله‌های زندان انفرادی بر شما تنگ شده است. بچه‌ها هم که مدام غرمی‌زنند: «حوصله‌ام سر رفته». درست حدس زدید؛ یک گردش خانوادگی از نخستین گزینه‌هایی است که به ذهن می‌رسد. گاهی از تصمیم برای گردش رفتن تا اجرای آن، کمتر از یک ساعت وقت دارید.


بنابراین دو راه پیش رو دارید؛ یا غذا را در رستوران و اغذیه‌فروشی صرف کنید یا اقتصادی‌تر و سلامت‌تر عمل کنید و خودتان زحمت غذا درست کردن را بکشید. بنابراین باید دنبال غذاهایی باشید که بشود در کمتر از یک ساعت آماده کرد.


سالاد ماکارونی

غذای فوری پیک‌نیکی


مواد لازم:

  • ماکارونی فرمی 2 لیوان
  • نخود فرنگی پخته (یا کنسرو)نصف لیوان
  • کالباس خردکرده یک لیوان
  • ذرت پخته (یا کنسرو)نصف لیوان
  • سس مایونز یک‌ونیم لیوان
  • خیارشور خردکرده نصف لیوان
  • فلفل دلمه‌ای یک عدد متوسط
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

خیلی زود یک بسته ماکارونی فرمی را در آب جوش بریزید و تا نرم می‌شود، کمی ژامبون و خیارشور و فلفل دلمه‌ای را به‌صورت نگینی خرد کنید و در یک ظرف با نمک و فلفل و ذرت و نخود فرنگی مخلوط کنید. بعد ماکارونی نرم‌شده را که آبکش کرده‌اید و گذاشته‌اید کمی خنک شده، با مواد بالا مخلوط کنید و سس مایونز به آن اضافه کنید. تا بقیه وسایل گردش را آماده می‌کنید سالادتان را در یخچال بگذارید تا خنک و هم‌گیر شود.


سالاد الویه فوری

غذای فوری پیک‌نیکی


مواد لازم:

  • تخم‌مرغ3عدد
  • سیب‌زمینی2عدد متوسط
  • خیارشور خردشده نصف لیوان
  • نخود فرنگی پخته (یا کنسرو)نصف لیوان
  • سس مایونز یک لیوان
  • نمک و فلفل به میزان لازم


طرز تهیه:

تخم‌مرغ و سیب‌زمینی را بپزید و بگذارید کمی خنک شود. پوست بکنید و رنده کنید و بقیه مواد را درست مثل سالاد الویه با هم مخلوط کنید. این سالاد چون مرغ ندارد، در زمان سریع‌تری آماده می‌شود ولی به اندازه یک سالاد الویه مرغ‌دار خوشمزه است.


کوکوی سبزی

غذای فوری پیک‌نیکی


مواد لازم:

  • سبزی کوکو نیم‌کیلو
  • (تره، جعفری، شوید، گشنیز و کمی شنبلیله)
  • تخم‌مرغ3عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر به مقدار لازم
  • بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
  • زرشک و مغز گردو روی هم نصف فنجان کوچک


طرز تهیه:

1. روغن سرخ‌کردنی را در ماهیتابه بریزید و تا داغ شود، همه مواد را در یک ظرف بریزید و با چنگال یا همزن 5دقیقه بزنید تا حسابی مخلوط شود. بعد مایه کوکو را در ماهیتابه بریزید و در آن را بگذارید تا پف کند و یک طرف آن سرخ شود. سپس با کارد یا چیزی شبیه آن، کوکو را به قطعات مساوی تقسیم کنید و با احتیاط برگردانید. حواستان باشد اگر یک طرف کامل سرخ نشده باشد، موقع برگرداندن خرد می‌شود.

2. کوکوهای سرخ‌شده را در دستمال روغن‌گیر بگذارید؛ چون این غذا را سرد می‌خورید ممکن است روغن انباشته در آن اذیت‌تان کند.


پوره سیب زمینی

غذای فوری پیک‌نیکی


مواد لازم:

  • سیب‌زمینی2 عدد متوسط
  • کره50گرم
  • گلپر و نمک و فلفل به میزان لازم


طرز تهیه:

سیب‌زمینی پخته را وقتی که هنوز داغ است، پوست بکنید و با کره و نمک و فلفل و گلپر بکوبید و نوش جان کنید. خیارشور، گوجه‌فرنگی و البته کمی ترشی، همراهان خوبی برای این غذا هستند.


ساندویچ تخم مرغ

غذای فوری پیک‌نیکی


طرز تهیه:

1. اگر خیلی وقت‌تان کم بود، تخم‌مرغ بپزید و کره، جعفری خردشده یا شوید خشک، گوجه‌فرنگی و خیار شور را همراه خود ببرید.

2. تخم‌مرغ‌ها را پوست بکنید و کمی کره کنارشان بگذارید و روی آن کمی جعفری خردشده یا شوید خشک بریزید و با خیارشور و گوجه‌فرنگی ساندویچ درست کنید.


کوکوی سیب زمینی

غذای فوری پیک‌نیکی


مواد لازم:

  • سیب‌زمینی پخته متوسط3عدد
  • تخم‌مرغ3عدد
  • نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه به میزان لازم
  • بکینگ پودر یک قاشق چایخوری


طرز تهیه:

1. سیب‌زمینی‌ها را بپزید و پوست بکنید و کمی که خنک شد، آنها را رنده کنید. تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی بشکنید و سیب‌زمینی‌های رنده‌شده را با نمک، فلفل، دارچین، زردچوبه و بکینگ پودر مخلوط کنید و خوب بزنید تا هم‌گیر شوند.

2. روغن سرخ‌کردنی را در ماهیتابه داغ کنید و مواد را در ماهیتابه بریزید و در ظرف را بگذارید تا مایه پف کند و یک طرف آن سرخ شود. بعد مثل کوکو سبزی، غذا را به قطعات مساوی تقسیم کنید و برش گردانید. روش روغن‌گیری را برای این غذا هم می‌توانید استفاده کنید.


سالاد سیب زمینی

غذای فوری پیک‌نیکی

 

مواد لازم:

  • سیب‌زمینی پخته 2عدد متوسط
  • جعفری خرد‌شده یک استکان
  • خیار شور خرد‌شده نصف لیوان
  • تره یا تره فرنگی خرد‌شده یک استکان
  • ماست یک لیوان
  • نمک و فلفل به میزان لازم


طرز تهیه:

سیب‌زمینی پخته را کمی بگذارید خنک شود و پوست بکنید و نگینی خرد کنید. جعفری و خیارشور و تره فرنگی و نمک و فلفل را در ظرف مخلوط کنید و به آن ماست بیفزایید. می‌توانید درصورت تمایل از ماست موسیر برای طعم بهتر استفاده کنید. سالاد را در یخچال بگذارید تا کمی خنک شود. این سالاد طعم بسیار متفاوت و هیجان‌انگیزی دارد.


منبع: برترین ها


 

دلمه های شیک و مجلسی

دلمه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب است که بسیاری از مردم آن را دوست دارند. با اینکه وقتی نام این غذای سنتی به گوش ما می رسد، بیشتر دلمه برگ مو در ذهن‌مان تداعی می شود، اما باید بدانید انواع بسیار متنوع دارد. حتی از دلمه بادنجان و فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی هم فراتر است. ما در این مطلب، انواع و اقسام دلمه ها را به شما آموزش داده ایم تا در خانه تهیه و از طعم عالی آنها لذت ببرید.



دلمه کلم برگ مجلسی

مواد لازم

•    یک عدد کلم برگ

•    250 گرم سبزی دلمه

•    یک پیمانه برنج

•    250 گرم گوشت چرخ کرده

•    نصف پیمانه پیازداغ

•    نصف پیمانه لپه

•    چهار قاشق غذاخوری زرشک

•    خلال پسته و بادام

•    5 قاشق غذاخوری شکر

•    نصف پیمانه آب لیمو

•    100 گرم روغن یا کره

•    1/4 پیمانه زعفران دم کرده

•    نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (1)


طرز تهیه

1.    کلم برگ را به همراه نمک و سرکه حدود 10 دقیقه در آب بجوشانید. برگ ها را از هم جدا کنید. کف قالب سیلیکونی را چرب کنید و کاملا با کلم برگ بپوشانید. طوری که از لبه قالب بیرون بریزد. برای تهیه مواد داخل دلمه، برنج را بپزید. سبزی را خرد و با گوشت چرخ کرده و پیازداغ تفت دهید و ادویه را اضافه کنید. لپه را جداگانه بپزید و سپس بشویید و در صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.

2.    زرشک ها را تفت دهید. سپس تمام مواد را با هم مخلوط، زعفران را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا پنج دقیقه با حرارت ملایم بپزد. در نهایت شکر و آبلیمو را افزوده و مخلوط آماده شده را داخل قالب بریزید و درون آن را کاملا پر کنید.

3.    برگ های کلم را روی سطح قالب بپوشانید و در فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه قرار دهید. زرشک را با خلال پسته و بادام تفت داده و با آن دلمه را تزئین و سپس سرو کنید.

 

دلمه سیب

مواد لازم

•    1 عدد پیاز  درشت

•    روغن

•    زردچوبه، دارچین، نمک

•    زعفران دم کرده

•    200 گرم گوشت چرخ کرده

•    1/4 پیمانه لپه

•    1 قاشق سوپخوری شکر

•    2 قاشق سوپخوری آب لیموترش

•    4 عدد سیب درشت

•    3 قاشق سوپخوری کره

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (1)


طرز تهیه

1.    ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید و به آن ادویه و کمی نیز زعفران، اضافه کنید.

2.    گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و سپس لپه را که از قبل پخته اید به همراه کمی شکر و آب لیمو به گوشت اضافه کنید و مواد را کنار بگذارید. داخل سیب ها را یک به یک خالی و آنها را با مواد پر کنید.

3.    سیب ها را در ظرف بچیند. آب را همراه با کره آب‌کرده، زعفران، آب لیمو و شکر روی آنها بریزید و بگذارید تا پخته شوند

 

دلمه پیاز سفید

مواد لازم

•    200 گرم گوشت گوساله

•    1/4 پیمانه روغن یا کره

•    2 تا 3 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده

•    نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه

•    100گرم سبزی دلمه خرد شده

•    نصف قاشق چایخوری رب گوجه فرنگی

•    1 قاشق چایخوری نمک

•    3 تا 4 قاشق سوپخوری آب لیموترش

•    1 قاشق سوپخوری شکر

•    1/3 پیمانه برنج

•    1 پیمانه آب گوشت

•    3 تا 4 عدد پیاز درشت

•    2 پیمانه آب برای پخت دلمه

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (1)


طرز تهیه

1.    گوشت را بسیار ریز خرد کنید. کره را در تابه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید و سبزی دلمه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید. در آخر، نمک، آب لیمو و شکر را نیز اضافه کنید و پس از یکی دو تفت، برنج شسته شده و خیس کرده را همراه یک پیمانه آب گوشت به مواد  اضافه کنید.

2.    اجازه دهید مایه با در بسته و حرارت ملایم بجوشد و آب آن کشیده شود.

3.    پیازها را پوست بگیرید و داخل آن را خوب خالی کنید .سپس با مایه گوشت داخل آن را پر کنید. همین طور می توانید پیازها را از وسط طوری قاچ کنید که برش چاقوی شما به انتهای پیاز نرسد و این پیاز را داخل آب جوش بیندازید تا بپزد و نرم شود.

4.    سپس آن را لایه لایه کنید و کمی از مایه گوشتی داخل آن را بریزید و آن را بپیچید و داخل قابلمه بچینید. در هر دو صورت 2 پیمانه آب روی پیازها بریزید و در ظرف را بگذارید و پیازها را یک ساعت با حرارت ملایم بپزید.


طرز تهیه دلمه بادمجان بقچه ای

مواد لازم 

•    6 عدد بادنجان

•    250 گرم گوشت چرخ‌کرده

•    یک عدد پیاز متوسط

•    جعفری خرد شده،

•    نمک، فلفل‌سیاه

•    رب گوجه‌فرنگی

•    ماست و سیر برای تزئین

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (2)


طرز تهیه

1.    بادنجان ها را پوست بگیرید و ورقه ورقه کنید. سپس نمک بزنید و بگذارید آب تلخ خود را پس بدهد. پیاز را چهار گوش ریز خرد کنید و در روغن داغ به مدت 5 دقیقه تفت دهید.

2.    آن را  از روی حرارت بردارید. گوشت، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید.  در آخر رب گوجه فرنگی و جعفری خرد شده را اضافه کنید.

3.    بادنجان ها را با حرارت ملایم سرخ کنید. بادنجان های آماده را به صورت ضربدری روی هم قرار دهید و از مواد گوشتی، وسط آن قرار دهید و به صورت بقچه بپیچید. این دلمه را با ماست تزئین و سرو کنید.


بادمجان شکم پر

مواد لازم

•    4/3 پیمانه برنج دانه بلند (150 گرم)

•    2 عدد بادمجان بزرگ

•    یک قاشق غذاخوری روغن زیتون

•    یک عدد پیاز بزرگ خرد شده

•    ‌2 حبه سیر رنده شده

•    2 قاشق غذاخوری گشنیز خرد شده

•    ‌یک قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل

•    یک عدد فلفل دلمه‌ای قرمز

•    5/1 قاشق چای‌خوری پودر فلفل قرمز تند

•    2 قاشق چای‌خوری پوست لیموی رنده شده

•    آب 2 عدد لیموی تازه

•    نصف پیمانه ماست کم چرب

•    2 قاشق غذاخوری نعنای خرد شده تازه

•    4/1 قاشق چایخوری زردچوبه

•    5/1 پیمانه جعفری خرد شده تازه

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (3)


طرز تهیه

1.    فر را با دمای 200 درجه سانتی‌گراد روشن کنید.

2.    درون یک قابلمه بزرگ، آب را بجوشانید و برنج را درون آن به مدت 15 دقیقه یا تا زمانی که نرم شود، بپزید و با آب سرد آبکش کنید. 

3.    با یک چاقوی تیز، حدود یک سانتی‌متر از گوشت بادمجان را خارج کنید و آن‌ها را کاملا ریز کنید. روغن را درون یک تابه روی حرارت متوسط گرم کیند و پیاز و فلفل دلمه‌ای را در آن به مدت 5 دقیقه تفت دهید. سیر، جعفری، زنجبیل، زردچوبه و پودر فلفل تند را به تابه اضافه کنید و حدود 30 ثانیه آن‌ها را تفت دهید.

4.    بادمجان های ریز شده را درون تابه بریزید و به مدت 5 دقیقه یا تا زمانی‌که نرم شوند آن‌ها را سرخ کنید و بپزید. تابه را از روی حرارت بردارید. برنج،‌ جعفری، پوست لیمو و آب لیمو را به مخلوط بادمجان اضافه و خوب با هم مخلوط کنید.

5.    بادمجان ها را درون سینی فر قرار دهید و با قاشق درون آن‌ها را از مخلوط درون تابه پر کنید. سینی را درون فر به مدت 30 دقیقه یا تا زمانی که پوست بادمجان ها نرم شوند و مواد درون آن‌ها طلایی رنگ شوند، حرارت دهید. نعنا را با ماست مخلوط و به عنوان سس همراه با غذا میل کنید.


منبع: برترین ها



 

انواع دلمه برگ مو بسیار خوشمزه

 دلمه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب است که بسیاری از مردم آن را دوست دارند. با اینکه وقتی نام این غذای سنتی به گوش ما می رسد، بیشتر دلمه برگ مو در ذهن‌مان تداعی می شود، اما باید بدانید انواع بسیار متنوع دارد. حتی از دلمه بادنجان و فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی هم فراتر است. ما در این مطلب سریالی، انواع و اقسام دلمه ها را به شما آموزش داده ایم تا در خانه تهیه و از طعم عالی آنها لذت ببرید.

 

دلمه‌ی برگ مو بدون گوشت

مواد لازم

•    300 گرم برگ مو      

•    نصف پیمانه روغن زیتون یا روغن آفتاب‌گردان

•    2 عدد پیاز

•    1 پیمانه برنج

•    6 عدد پیازچه

•    یک سوم پیمانه شوید تازه خرد شده

•    1 قاشق غذاخوری نعنا تازه خرد شده

•    1 قاشق غذاخوری آب‌لیمو      

•    نمک و فلفل

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (1)


طرز تهیه

1.     برگ مو را بشویید و در آب ولرم برای 1 ساعت خیس کنید. سپس آبکشی کرده و کنار بگذارید.

2.    نصف از روغن را در تابه بریزید و پیاز خرد شده را به آن بیفزایید و اجازه دهید با حرارت ملایم برای 5  دقیقه سرخ شود.

3.    برنج پخته شده، نعنا، شوید، پیازچه، نمک، فلفل و آب‌لیمو را به پیاز اضافه و با هم مخلوط کنید سپس از روی حرارت بردارید.

4.    یک قاشق غذاخوری یا 3 قاشق چای‌خوری از مایه را وسط برگ مو گذاشته و ابتدا لبه انتهایی برگ، سپس دو لبه کناری را روی مواد بگذارید و برگ را لوله کنید، بقیه دلمه‌ها را به همین طریق آماده کنید.

5.    چند عدد از برگ مو را کف قابلمه متوسطی قرار دهید و دلمه را روی آن و کنار هم بچینید، سپس بقیه روغن و 1.5 پیمانه آب روی دلمه‌ها بریزید. یک بشقاب یا وسیله شبیه به آن روی دلمه‌ها بگذارید تا هنگام پخت از هم باز نشود.

6.    بعد از اینکه آب دلمه بجوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید آب دلمه‌ها تبخیر و دلمه‌ها پخته شوند. سپس در ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید.

 

دلمه برگ مو مدیترانه

مواد لازم

•    12 عدد برگ مو درشت

•    2 قاشق سوپ‌خوری روغن زیتون

•    یک عدد پیاز کوچک خرد شده

•    یک حبه سیر رنده شده

•    115 گرم برنج آبکش‌شده

•    2 عدد گوجه‌فرنگی نگینی خرد شده

•    یک قاشق سوپ‌خوری نعنای تازه خردشده

•    یک عدد لیموترش بزرگ حلقه حلقه شده

•    دوسوم پیمانه سرکه یا آب لیمو

•    یک پیمانه آب جوشیده

•    نصف قرص عصاره سبزیجات

•    نمک و فلفل سیاه

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (2)


طرز تهیه

1.    برگ‌های خام را پس از شست‌وشو به مدت 20 دقیقه در آب سرد خیس و سپس آبکشی کنید.

2.    پس از آن، قابلمه‌ای را تا نیمه آب کنید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا جوش آید. حالا برگ‌های خام را به مدت دو تا سه دقیقه در آب جوش بجوشانید. پس از این مدت، برگ‌ها را دوباره داخل سبدی آبکشی کنید.

3.    روغن را داخل تابه‌ای بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس پیاز را به آن اضافه کرده و به مدت پنج تا شش دقیقه تفت دهید. در این فاصله، مرتب پیاز را هم بزنید. سیر رنده‌شده را نیز در همین مرحله اضافه کنید.

4.    پس از اینکه سیر و پیاز تفت داده شد، ‌برنج آبکش‌شده را به همراه گوجه‌فرنگی، نعنا، نمک و فلفل به آنها اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. سپس هرکدام از برگ‌ها را روی سطحی پهن کنید و یک قاشق از مخلوط مواد را داخل برگ بریزید و برگ را به‌صورت لوله‌ای بپیچید.

5.    برگ‌های پیچیده‌شده را داخل ظرفی سرامیکی یا پیرکس (مخصوص فر) قرار دهید و برش‌های لیموترش را لابه‌لای آنها بگذارید. پس از آن، آب سبزیجات (مخلوط آب و قرص عصاره سبزیجات) را به همراه سرکه یا آب لیمو روی برگ‌های پیچیده‌شده بریزید.

6.    در ظرف را بگذارید و آن را داخل فر قرار دهید. فر اجاق‌گاز را روی دمای 200 درجه سانتی‌گراد (400 درجه فارنهایت) یا شماره شش روشن کنید و با این دما، دلمه را 30 دقیقه حرارت دهید. پس از این مدت، دمای فر را روی 160 درجه سانتی‌گراد یا 325 درجه فارنهایت تنظیم کرده، نیم ساعت دیگر حرارت داده و بعد میل کنید.

 

دلمه برگ مو با گوشت 

مواد لازم

•    نیم کیلوگرم برگ مو

•    یک کیلوگرم مخلوط سبزی دلمه (نعنا، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری)

•    2 عدد پیاز بزرگ

•    5 قاشق سوپ‌خوری روغن مایع

•    2 پیمانه برنج

•    نصف لیوان لپه

•    نیم کیلوگرم گوشت چرخ کرده

•    3 تا 4 قاشق سوپ‌خوری شکر

•    یک پیمانه آب لیموترش یا سرکه

•    نمک و فلفل و زردچوبه

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (3)


طرز تهیه

1.     ابتدا برگ‌ها را با آب سرد خوب بشویید. دو سوم قابلمه را از آب پر کنید و روی شعله متوسط قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس برگ‌ها را به صورت دسته‌ای آرام در داخل آب در حال جوش آمدن قرار دهید. پس از گذشت 3 دقیقه یا به اصطلاح پس از 2 جوش خوردن، برگ‌ها را آبکشی کنید.

2.    سبزی‌ها را پاک و پس از شست‌وشو به صورت ریز خرد کنید. برنج و لپه را هم بشویید و در قابلمه‌ای حاوی مقداری آب بریزید و بگذارید تا بپزد. در صورت دلخواه، مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا برنج رنگی شود.

3.    دو عدد پیاز را خلالی خرد کنید. سپس در داخل تابه کمی روغن بریزید و گوشت چرخ‌کرده و پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن مواد، تابه را از روی اجاق گاز بردارید. سبزی، برنج و لپه را به آن اضافه و خوب با هم مخلوط کنید. به این صورت مواد داخل دلمه آماده می‌شود.

4.     داخل قابلمه‌ای که قرار است دلمه‌ها در آن چیده شوند، یک قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و چند برگ مو را در کف آن قرار دهید. سپس شروع به پیچیدن دلمه‌ها کنید.

5.    برای پیچیدن دلمه‌ها یک برگ بزرگ را بردارید و مقداری از مواد مخلوط را در میان آن بریزید. سپس اطراف برگ را روی مواد برگردانید تا در واقع بقچه‌ای از برگ مو درست شود. هر یک از بقچه‌ها را به صورت وارونه در داخل قابلمه قرار دهید، بعد از آنکه تمام بقچه‌ها را در قابلمه و در کنار و روی هم چیدید، 2 لیوان آب و 3 قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید.

6.    پس از جوش آمدن آب، شعله اجاق را کم کنید و بگذارید تا آرام آرام بپزد. اضافه کردن چاشنی آن باید در مراحل پایانی طبخ – یعنی زمانی حدود یک ساعت و نیم پس از شروع پخت – انجام شود. برای درست کردن این چاشنی، سرکه یا آبلیمو را به همراه شکر در کاسه کوچکی بریزید و کمی حرارت دهید تا شکر به طور کامل حل شود. سپس آن را روی دلمه‌ها بریزید و بگذارید تا مرحله پخت دلمه کامل شده و چاشنی خوب جذب آن شود.

7.    توجه داشته باشید، اگر چاشنی را در مراحل اولیه پخت اضافه کنید، برگ‌ها سفت می‌شوند.


 

دلمه برگ مو با تن ماهی

 مواد لازم

 •    برگ مو

 •    یک قوطی تن ماهی

 •    2 حبه سیر

 •    2 عدد گوجه فرنگی

 •    یک قاشق غذاخوری آبلیمو

 •    2 قاشق غذاخوری روغن زیتون

 •    یک عدد پیاز

 

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (4)

 


طرز تهیه

 1.    پیاز را خرد کنید و درون تابه متوسط و در روغن داغ کمی تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سیر خرد شده را به پیاز افزوده کنید و 30 ثانیه دیگر تفت دهید.

 2.    تن ماهی را داخل آبکش بریزید تا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود سپس آن را خوب خرد کنید. پیاز و سیر تفت داده شده و آب لیمو را با تن ماهی مخلوط کنید. روی یکی از برگ موها از مواد بریزید سپس آن را بپیچید. سایر برگ موها را نیز به همین ترتیب آماده کنید.

 3.    با استفاده از قلم‌مو سطح برگ موها را به روغن زیتون آغشته کنید. دلمه را به مدت 15 دقیقه با حرارت 150 درجه سانتی گراد داخل طبقه وسط فر( که از قبل گرم کرده اید) قرار دهید. برای تزئین می توانید از گوجه فرنگی خرد شده و جعفری استفاده کنید.

منبع: برترین ها

 

 

آموزش تهیه 6 نوع دلمه ی متفاوت

دلمه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب است که بسیاری از مردم آن را دوست دارند. با اینکه وقتی نام این غذای سنتی به گوش ما می رسد، بیشتر دلمه برگ مو در ذهن‌مان تداعی می شود، اما باید بدانید انواع بسیار متنوع دارد. حتی از دلمه بادنجان و فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی هم فراتر است.

ما در این مطلب انواع و اقسام دلمه ها را به شما آموزش داده ایم تا در خانه تهیه و از طعم عالی آنها لذت ببرید.

 

دلمه کلم برگ

مواد لازم

•    1 عدد کلم برگ   

•    500 گرم گوشت چرخ کرده   

•    1 کیلو گرم سبزی دلمه   

•    200 گرم برنج   

•    150 گرم لپه   

•    نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران و ادویه مخصوص

•    100 گرم روغن مایع   

•    سبزی دلمه ( تره ،جعفری، گشنیز،شوید،ترخون و نعناع)

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (4)


 طرز تهیه

1.    ابتدا قابلمه مناسبی را پر آب کنید و با مقداری نمک روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.

2.    قسمت چوبی کلم را بصورت یک مخروط با کارد تیزی در بیاورید و داخل آب جوش قرار دهید تا برگ ها کمی نرم شود سپس از آب بیرون آورده و به آرامی برگ ها را جدا کنید.

3.    گوشت چرخ کرده را همراه با یک عدد پیاز رنده شده و مقداری نمک و زردچوبه تفت دهید. سبزی خرد شده و برنج آبکش شده را به همراه لپه پخته شده اضافه کنید و با مقداری از روغن مایع (حدود 50 گرم) دوباره مواد را تفت دهید.

4.     مزه مواد را بچشید و در صورت نیاز، نمک و فلفل و همچنین زعفران بیشتری اضافه کنید. قسمت پشت برگ کلم که دارای یک رگبرگ ضخیم است را با کارد تیزی کمی  بگیرید تا بتوان داخل کلم برگ را با مواد پر کرد و پیچید.

5.    کف ظرف مناسبی را مقداری برگ کلم و دلمه ها را روی آنها بچینید. دلمه ها را با حدود 2 لیوان آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته شوند.  بهتر است یک بشقاب یا جسم سنگین روی دلمه ها قرار دهید تا هنگام پخت دلمه ها باز نشوند.

6.     پس از پخت، اگر بخواهید دلمه ها طعم ترش داشته باشد حدود 750 میلی لیتر آب گوجه فرنگی یا سس رب گوجه فرنگی روی سطح دلمه ها بریزید و حرارت را کمی زیاد کنید تا آب آن تبخیر و سس جذب دلمه ها شود. برای داشتن طعم ملس نیز باید 1 پیمانه شکر را با 1 پیمانه سرکه مخلوط کنید و روی سطح دلمه ها بریزید و اجازه دهید آب آن کاملا تبخیر شود.


دلمه برگ مو با تن ماهی

مواد لازم

•    برگ مو

•    یک قوطی تن ماهی

•    2 حبه سیر

•    2 عدد گوجه فرنگی

•    یک قاشق غذاخوری آبلیمو

•    2 قاشق غذاخوری روغن زیتون

•    یک عدد پیاز

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (4)


طرز تهیه

1.    پیاز را خرد کنید و درون تابه متوسط و در روغن داغ کمی تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سیر خرد شده را به پیاز افزوده کنید و 30 ثانیه دیگر تفت دهید.

2.    تن ماهی را داخل آبکش بریزید تا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود سپس آن را خوب خرد کنید. پیاز و سیر تفت داده شده و آب لیمو را با تن ماهی مخلوط کنید. روی یکی از برگ موها از مواد بریزید سپس آن را بپیچید. سایر برگ موها را نیز به همین ترتیب آماده کنید.

3.    با استفاده از قلم‌مو سطح برگ موها را به روغن زیتون آغشته کنید. دلمه را به مدت 15 دقیقه با حرارت 150 درجه سانتی گراد داخل طبقه وسط فر( که از قبل گرم کرده اید) قرار دهید. برای تزئین می توانید از گوجه فرنگی خرد شده و جعفری استفاده کنید.


دلمه گوجه فرنگی با ژامبون

مواد لازم

•    4 عدد گوجه فرنگی

•    200  گرم قارچ

•    100 گرم ژامبون گوشت دودی

•    150گرم خامه

•    یک عدد پیاز

•    یک قاشق غذاخوری آرد سفید

•    نمک و فلفل

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (4)


طرز تهیه

1.    گوجه فرنگی ها را بشوید و خشک کنید. سر گوجه فرنگی ها را ببرید. با قاشق داخل آنها را خالی کنید و مواد خالی شده را کنار بگذارید. داخل گوجه ها نمک بپاشید و آن ها را وارونه بگذارید تا آب موجود در گوجه ها گرفته شود.

2.    قارچ ها را بشویید و حلقه حلقه کنید. پیاز را به صورت ریز خرد کنید. مقداری کره را در ماهی تابه گرم کنید.

3.    قارچ و پیاز را در تابه تفت دهید. ژامبون ها را به صورت چهار گوشه های ریز خرد کنید و در تابه بریزید. نمک، فلفل، آرد، خامه و مواد داخل گوجه فرنگی ها ( را که کنار گذاشته بودید ) به مواد داخل تابه بیفزایید و تفت دهید. گوجه فرنگی ها را از مواد پر کنید و سر گوجه فرنگی ها را بگذارید. کمی کره روی در گوجه فرنگی ها بگذارید و در ظرف مناسبی قرار دهید.

4.    آنها را به مدت 10 دقیقه با حرارت 250 درجه سانتی گراد داخل فر بپزید.


دلمه ی مرغ با کرفس و قارچ

مواد لازم

•    4 ورقه ژامبون گوشت 

•    4 عدد سینه مرغ بدون استخوان 

•    125 گرم قارچ

•    1 عدد ساقه کرفس 

•    15 گرم خرده نان

•    2 قاشق سوپ خوری سس گوجه فرنگی

•    1 قاشق سوپ خوری سس سویا

•    1 قاشق سوپ خوری روغن مایع 

طرز تهیه

1.    برای تهیه مخلفات داخل سینه مرغ، قارچ و کرفس را کاملا خرد و همراه با خرده نان تازه با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.

2.    در پهلوی هر سینه مرغ شکاف بزرگی به سمت پایین ایجاد کنید. به تدریج آن را باز کنید، به طوری که پاکت بزرگی به دست آید و مخلفات را داخل آن قرار دهید. دور هر یک از سینه های مرغ یک لایه ژامبون بپیچید.

3.    سس گوجه فرنگی، سس سویا و روغن مایع را با هم مخلوط کنید تا برای جلا دادن دلمه ها از آن استفاده کنید.

4.    سینه های مرغ را بر روی کباب پزی که از قبل گرم شده، به مدت 5 دقیقه کباب کنید.

5.    سپس مقداری از سس گوجه فرنگی را روی دلمه مرغ بمالید و به مدت 5 دقیقه دیگر بگذارید تا بپزد.

6.    سینه های مرغ را برگردانید و پس از 5 دقیقه، همین کار را با مالیدن بقیه مخلوط سس گوجه فرنگی تکرار کنید.


دلمه سیب زمینی
 
مواد لازم

•    500 گرم سیب زمینی پوست کنده

•    250 گرم گوشت چرخ کرده

•    2 عدد پیاز متوسط

•    4 قاشق سوپخوری روغن مایع

•    3 عدد تخم مرغ آپ پز

•    3 قاشق سوپخوری جعفری خرد کرده

•    1 قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی

•    150 گرم کره

•    نمک و فلفل

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (4)


طرز تهیه

1.    پیاز را خرد کنید و در داخل روغن سرخ کنید. گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و بگذارید تا روی حرارت ملایم، آب پیاز و گوشت کشیده شود و گوشت طلایی شود. سپس رب گوجه فرنگی را در یک لیوان آب حل کنید. نمک و فلفل به آن بیفزایید و آن را روی مخلوط گوشت درون تابه بریزید.

2.     پس از دو جوش، تخم مرغ های پخته شده را داخل آن رنده کنید. جعفری های خرد شده را نیز اضافه کنید و بعد از چند ثانیه مواد را از روی حرارت بر دارید. داخل سیب زمینی ها را خالی کنید به طوری که ته آن آسیب نبیند و سوراخ نشود.

3.    سیب زمینی ها را در کره آب شده غلطانید و داخل آنها را با مواد آماده شده پر کنید و در تابه بچینید. 2 قاشق غذاخوری کره و نصف لیوان آب نیز اضافه کنید و بگذارید تا پخته و سطح آنها طلایی شود.


دلمه فلفل و بادمجان

مواد لازم

•    500 گرم گوشت چرخ کرده

•    5/1 پیمانه برنج

•    1 عدد پیاز

•    نصف پیمانه لپه

•    نیم کیلوگرم سبزی معطر

•    5 تا 6 قاشق غذاخوری سرکه یا آبلیمو

•    3 تا 4 قاشق غذاخوری شکر

•    1 قاشق مرباخوری ادویه

•    2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

•    1 قاشق مر باخوری زردچوبه

•    نمک و فلفل

•    6 عدد گوجه فرنگی، فلفل و بادمجان

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (4)


طرز تهیه

1.    دو عدد پیاز را نگینی خرد کنید. آنها را درون تابه نچسب با کمی روغن تفت دهید. پس از سبک شدن پیازها، گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن عوض شود. در این مرحله، رب گوجه و کمی زعفران، نمک و فلفل را اضافه کنید.

2.    برنج را در قابلمه ای کوچک نیم پز کنید و کنار بگذارید. لپه را نیز جداگانه بپزید. سپس برنج و لپه را با هم مخلوط کنید. شکر و سرکه را به آنها کنید و همه را درون تابه روی مخلوط گوشت بریزید.در آخر سبزی را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

3.    داخل فلفل و گوجه فرنگی را خالی کنید. سپس با مخلوط گوشت آنها را پر کنید. درون قابلمه کمی سرکه و آب را با هم مخلوط کنید و دلمه ها را درون آن بچینید. آنها را روی حرارت ملایم بپزید


منبع: برترین ها


 

قبل از مسافرت این 5 نکته‌ی تغذیه‌ای را بخوانید!

از مصرف پیاز خام آغشته به سبزی‌های خردشده و سبزیجات خام که جهت تزئین غذا در کنار آن می‌گذارند و یا هر سبزی که به صورت خام در رنگ‌های مختلف در کنار غذاها عرضه می‌کنند، خودداری نمایید.


safar tabestani

 
 
نکته 1: غذاخوری‌های سالم را انتخاب کنید
 

* انتخاب رستوران با غذاهای سالم در هر شهر کار ساده‌ای نیست. در صورت امکان قبل از ورود به هر رستوران یا غذاخوری از کیفیت و سلامت غذای آن رستوران اطلاعات کسب نمایید.
 
* نوع غذای سفارش داده‌شده حائز اهمیت است. سعی کنید در مسافرت از سفارش همبرگر، سالاد الویه و مغز که احتمال آلودگی آن بالا است، خودداری نمایید. به علت احتمال عدم ضدعفونی کامل کاهو و سبزیجات از سفارش آن‌ها در غذاخوری‌ها و رستوران‌ها صرف‌نظر نمایید. قبل از تحویل ساندویچ از آن‌ها بخواهید که در آن از گذاردن کاهو و سبزی خودداری کنند.
در طول سفر از مصرف خامه، شیر، پنیر، سرشیر، ماست و کشک محلی خودداری کنید و به جای آن‌ها از نوع حرارت دیده و پاستوریزه و در مورد شیر حتماً از نوع استریل آن استفاده نمایید. برای اطمینان، کشک را به مدت 20 دقیقه قبل از مصرف حرارت دهید. مصرف ماست و دوغ کم نمک و پاستوریزه در هضم و خنثی نمودن آلودگی‌های احتمالی به بدن کمک می‌کند
 
نکته 2: کاهو و سبزیجات را حتماً ضدعفونی نمایید
 

* اگر در هتل اقامت دارید، معمولاً رستوران آن‌ها سعی در ارائه غذای سالم برای ساکنین خود دارد. با این وجود در آنجا هم از سفارش سالاد خودداری کنید.
 
* از مصرف پیاز خام آغشته به سبزی‌های خردشده و سبزیجات خام که جهت تزئین غذا در کنار آن می‌گذارند و یا هر سبزی که به صورت خام در رنگ‌های مختلف در کنار غذاها عرضه می‌کنند، خودداری نمایید.
 
* چون میزان مصرف کاهو و سبزیجات در ایام تعطیلات بالا است، ضدعفونی بهداشتی آن فراموش نشود که شامل 5 دقیقه فرو بردن آن در سطل آب حاوی چند قطره مایع ظرفشویی به منظور انگل‌زدایی، سپس آبکشی و بعد فرو بردن در داخل سطل پر کلرین به مدت 10 دقیقه به جهت میکروب‌زدایی و سپس آبکشی است. اگر نمی‌توانید و امکانات ضد عفونی کردن آن‌ها در طول سفر فراهم نیست، از مصرف آن‌ها صرف‌نظر نمایید.
 
 
نکته 3: در مسافرت، آب سالم همراه خود داشته باشید
 

آب‌های آشامیدنی در بین راه‌ها و سایر اماکن خارج از شهر ممکن است غیربهداشتی و کلرزده باشند. به همراه داشتن آب آشامیدنی در ظروف بسته‌بندی‌شده و بهداشتی (آب معدنی) از توصیه‌های مناسب است.
 
 
نکته 4: مراقب مسمومیت‌های غذایی باشید
 

* قسمت اعظم مسمومیت‌های غذایی (دل پیچه، سوءهاضمه و اسهال از عوارض آن است) ناشی از انتقال دو میکروب اشرشیاکولی و استافیلوکوک است که از دست آلوده به آب و غذا منتقل می‌شود. به علت عدم وجود صابون در همه اماکن و سرویس‌های بهداشتی بین راه توصیه می‌شود از صابون‌های مایع تیوبی قبل از مسافرت تهیه و به همراه داشته باشید.
 
* از مصرف کنسروهای ضربه خورده، زنگ‌زده و سوراخ شده در طول سفر خودداری کنید و قبل از مصرف کنسرو آن را به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
 
* در طول سفر از مصرف خامه، شیر، پنیر، سرشیر، ماست و کشک محلی خودداری کنید و به جای آن‌ها از نوع حرارت دیده و پاستوریزه و در مورد شیر حتماً از نوع استریل آن استفاده نمایید. برای اطمینان، کشک را به مدت 20 دقیقه قبل از مصرف حرارت دهید. مصرف ماست و دوغ کم نمک و پاستوریزه در هضم و خنثی نمودن آلودگی‌های احتمالی به بدن کمک می‌کند.
 
سعی کنید در مسافرت از سفارش همبرگر، سالاد الویه و مغز که احتمال آلودگی
 
آن بالا است، خودداری نمایید. به علت احتمال عدم ضدعفونی کامل کاهو و سبزیجات
 
از سفارش آن‌ها در غذاخوری‌ها و رستوران‌ها صرف‌نظر نمایید
 
نکته 5: خوراکی‌های ناسالم وسیله‌ای برای داشتن سفرهای شاد نیست
 

* قبل از صرف وعده اصلی غذا از افراط در مصرف شیرینی‌ها، شکلات و گز، نوشابه‌ها، پفک و چیپس و سایر تنقلات خودداری نمایید و از آن‌ها به عنوان وسایلی برای شاد کردن سفر استفاده نکنید، زیرا بدخوری و پرخوری ممکن است باعث ایجاد نفخ، ترش کردن، اسهال، اختلالات گوارشی از یک طرف و ایجاد سیری کاذب در کودکان و چاقی در بزرگسالان شود. یک مشت آجیل درعین‌حال که از نظر تغذیه‌ای ارزشمند است، حدود 700 کیلوکالری دارد. توجه داشته باشید که کم کردن وزن بسیار مشکل‌تر از جلوگیری از افزایش آن است.
 
* حتماً در طول سفر صبحانه مصرف کنید تا به علت کاهش قند خون دچار بی‌حالی، کم‌تحرکی، عصبانیت و خستگی زودرس به ویژه در هنگام رانندگی نشوید. از مواد شاداب کننده سفر می‌توان از ویتامین C نام برد که در خانواده مرکبات، کیوی و گوجه‌فرنگی فراوان است.
 
  
یادآوری: در طول مسافرت مادران شیرده سعی در کاهش رساندن این غذای حیاتی و ایمنی‌بخش به نوزاد خود نکنند؛ زیرا شیر مادر هیچ جایگزین مشابهی ندارد. همچنین اگر در طول سفر در بین همراهان شما، سالمند و یا بیمار وجود دارد توصیه‌های رژیم درمانی خود را فراموش نکنند.


منبع: تبیان