سه شنبه, 08 فروردين 1396 00:57

جستجو در شبکه گسترده

خورشت آلو بخارا

خورشت آلو بخارا


مواد لازم:

گوشت : 400 گرم

آلوبخارا : 500 گرم

 

زعفران : به میزان لازم   

رب گوجه فرنگی : 1 قاشق سوپخوری

ادویه : به میزان لازم   

روغن : به میزان لازم

نمک و فلفل : به میزان لازم   


خورشت آلو بخارا


طرز تهیه :
گوشت را تکه تکه کرده و با کمی روغن سرخ می کنیم و بعد می گذاریم با کمی آب بپزد .

پیاز را ریز خرد کرده و سرخ می کنیم و موقعی که گوشت پخت ، آلو بخارا ، زردچوبه و گوجه فرنگی را که کمی در پیاز سرخ کرده بودیم به گوشت اضافه می کنیم .

زعفران را اضافه کرده و حرارت خورش را کم می کنیم تا جا بیفتد آب خورش که کم شد آن را در ظرف کشیده و به دلخواه با سیب زمینی خلال شده تزیین می کنیم .


آلو بخارا که به نام های آلو زرد –پردفوس –یرقون –اجاص –جاصا وآلو برقانی نیز معروف می باشد ،دارای طبع سرد وتر است .

موارد استفاده :

الوبخارا دارای خاصیت صفرا بر –زیاد کننده ادرار –ضد بلغم –تب بر –دافع انگل و ضد استفراغ می باشد .همچنین از ان درمواردی مانند :گلو درد –اسکوربوت –کم خونی –تقویت کبد –سرفه –یبوست –مسمومیت –چسبندگی پلاکت های خون –تقویت لثه ها –احساس تشنگی –خارش پوستی –ورم لوزه –تقویت معده –خشکی معده –سو، هاضمه –ورم کلیه –سنگ کلیه –ائره –ارتروز –تصلب شرایین –تقویت اعصاب –سردرد ونقرس استفاده به عمل می اورند.

مضرات :

1-زیاده روی و مصرف بی رویه الو بخارا موجب ناراحتی معد ه –نفغ –ایجاد اسید اوریک وناراحتی طحال می شود .

2-اشخاص سرد مزاج باید در مصرف این میوه احتیاط نمایند .افراد مبتلا به قند خون نیز نباید درمصرف الو بخارا زیا ده روی کنند .افرادی که مبتلا به ناراحتی ها یی مانند :نقرس –اسید اوریک –رماتیسم –اترومی –تصلب شرایین – اسهال زخم معده واثنی عشر می باشند ،باید در مصرف میوه ی مزبور احتیاط نمایند .