جمعه, 31 شهریور 1396 02:44

جستجو در شبکه گسترده

انواع دلمه برگ مو بسیار خوشمزه

 دلمه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب است که بسیاری از مردم آن را دوست دارند. با اینکه وقتی نام این غذای سنتی به گوش ما می رسد، بیشتر دلمه برگ مو در ذهن‌مان تداعی می شود، اما باید بدانید انواع بسیار متنوع دارد. حتی از دلمه بادنجان و فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی هم فراتر است. ما در این مطلب سریالی، انواع و اقسام دلمه ها را به شما آموزش داده ایم تا در خانه تهیه و از طعم عالی آنها لذت ببرید.

 

دلمه‌ی برگ مو بدون گوشت

مواد لازم

•    300 گرم برگ مو      

•    نصف پیمانه روغن زیتون یا روغن آفتاب‌گردان

•    2 عدد پیاز

•    1 پیمانه برنج

•    6 عدد پیازچه

•    یک سوم پیمانه شوید تازه خرد شده

•    1 قاشق غذاخوری نعنا تازه خرد شده

•    1 قاشق غذاخوری آب‌لیمو      

•    نمک و فلفل

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (1)


طرز تهیه

1.     برگ مو را بشویید و در آب ولرم برای 1 ساعت خیس کنید. سپس آبکشی کرده و کنار بگذارید.

2.    نصف از روغن را در تابه بریزید و پیاز خرد شده را به آن بیفزایید و اجازه دهید با حرارت ملایم برای 5  دقیقه سرخ شود.

3.    برنج پخته شده، نعنا، شوید، پیازچه، نمک، فلفل و آب‌لیمو را به پیاز اضافه و با هم مخلوط کنید سپس از روی حرارت بردارید.

4.    یک قاشق غذاخوری یا 3 قاشق چای‌خوری از مایه را وسط برگ مو گذاشته و ابتدا لبه انتهایی برگ، سپس دو لبه کناری را روی مواد بگذارید و برگ را لوله کنید، بقیه دلمه‌ها را به همین طریق آماده کنید.

5.    چند عدد از برگ مو را کف قابلمه متوسطی قرار دهید و دلمه را روی آن و کنار هم بچینید، سپس بقیه روغن و 1.5 پیمانه آب روی دلمه‌ها بریزید. یک بشقاب یا وسیله شبیه به آن روی دلمه‌ها بگذارید تا هنگام پخت از هم باز نشود.

6.    بعد از اینکه آب دلمه بجوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید آب دلمه‌ها تبخیر و دلمه‌ها پخته شوند. سپس در ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید.

 

دلمه برگ مو مدیترانه

مواد لازم

•    12 عدد برگ مو درشت

•    2 قاشق سوپ‌خوری روغن زیتون

•    یک عدد پیاز کوچک خرد شده

•    یک حبه سیر رنده شده

•    115 گرم برنج آبکش‌شده

•    2 عدد گوجه‌فرنگی نگینی خرد شده

•    یک قاشق سوپ‌خوری نعنای تازه خردشده

•    یک عدد لیموترش بزرگ حلقه حلقه شده

•    دوسوم پیمانه سرکه یا آب لیمو

•    یک پیمانه آب جوشیده

•    نصف قرص عصاره سبزیجات

•    نمک و فلفل سیاه

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (2)


طرز تهیه

1.    برگ‌های خام را پس از شست‌وشو به مدت 20 دقیقه در آب سرد خیس و سپس آبکشی کنید.

2.    پس از آن، قابلمه‌ای را تا نیمه آب کنید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا جوش آید. حالا برگ‌های خام را به مدت دو تا سه دقیقه در آب جوش بجوشانید. پس از این مدت، برگ‌ها را دوباره داخل سبدی آبکشی کنید.

3.    روغن را داخل تابه‌ای بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس پیاز را به آن اضافه کرده و به مدت پنج تا شش دقیقه تفت دهید. در این فاصله، مرتب پیاز را هم بزنید. سیر رنده‌شده را نیز در همین مرحله اضافه کنید.

4.    پس از اینکه سیر و پیاز تفت داده شد، ‌برنج آبکش‌شده را به همراه گوجه‌فرنگی، نعنا، نمک و فلفل به آنها اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. سپس هرکدام از برگ‌ها را روی سطحی پهن کنید و یک قاشق از مخلوط مواد را داخل برگ بریزید و برگ را به‌صورت لوله‌ای بپیچید.

5.    برگ‌های پیچیده‌شده را داخل ظرفی سرامیکی یا پیرکس (مخصوص فر) قرار دهید و برش‌های لیموترش را لابه‌لای آنها بگذارید. پس از آن، آب سبزیجات (مخلوط آب و قرص عصاره سبزیجات) را به همراه سرکه یا آب لیمو روی برگ‌های پیچیده‌شده بریزید.

6.    در ظرف را بگذارید و آن را داخل فر قرار دهید. فر اجاق‌گاز را روی دمای 200 درجه سانتی‌گراد (400 درجه فارنهایت) یا شماره شش روشن کنید و با این دما، دلمه را 30 دقیقه حرارت دهید. پس از این مدت، دمای فر را روی 160 درجه سانتی‌گراد یا 325 درجه فارنهایت تنظیم کرده، نیم ساعت دیگر حرارت داده و بعد میل کنید.

 

دلمه برگ مو با گوشت 

مواد لازم

•    نیم کیلوگرم برگ مو

•    یک کیلوگرم مخلوط سبزی دلمه (نعنا، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری)

•    2 عدد پیاز بزرگ

•    5 قاشق سوپ‌خوری روغن مایع

•    2 پیمانه برنج

•    نصف لیوان لپه

•    نیم کیلوگرم گوشت چرخ کرده

•    3 تا 4 قاشق سوپ‌خوری شکر

•    یک پیمانه آب لیموترش یا سرکه

•    نمک و فلفل و زردچوبه

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (3)


طرز تهیه

1.     ابتدا برگ‌ها را با آب سرد خوب بشویید. دو سوم قابلمه را از آب پر کنید و روی شعله متوسط قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس برگ‌ها را به صورت دسته‌ای آرام در داخل آب در حال جوش آمدن قرار دهید. پس از گذشت 3 دقیقه یا به اصطلاح پس از 2 جوش خوردن، برگ‌ها را آبکشی کنید.

2.    سبزی‌ها را پاک و پس از شست‌وشو به صورت ریز خرد کنید. برنج و لپه را هم بشویید و در قابلمه‌ای حاوی مقداری آب بریزید و بگذارید تا بپزد. در صورت دلخواه، مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا برنج رنگی شود.

3.    دو عدد پیاز را خلالی خرد کنید. سپس در داخل تابه کمی روغن بریزید و گوشت چرخ‌کرده و پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن مواد، تابه را از روی اجاق گاز بردارید. سبزی، برنج و لپه را به آن اضافه و خوب با هم مخلوط کنید. به این صورت مواد داخل دلمه آماده می‌شود.

4.     داخل قابلمه‌ای که قرار است دلمه‌ها در آن چیده شوند، یک قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و چند برگ مو را در کف آن قرار دهید. سپس شروع به پیچیدن دلمه‌ها کنید.

5.    برای پیچیدن دلمه‌ها یک برگ بزرگ را بردارید و مقداری از مواد مخلوط را در میان آن بریزید. سپس اطراف برگ را روی مواد برگردانید تا در واقع بقچه‌ای از برگ مو درست شود. هر یک از بقچه‌ها را به صورت وارونه در داخل قابلمه قرار دهید، بعد از آنکه تمام بقچه‌ها را در قابلمه و در کنار و روی هم چیدید، 2 لیوان آب و 3 قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید.

6.    پس از جوش آمدن آب، شعله اجاق را کم کنید و بگذارید تا آرام آرام بپزد. اضافه کردن چاشنی آن باید در مراحل پایانی طبخ – یعنی زمانی حدود یک ساعت و نیم پس از شروع پخت – انجام شود. برای درست کردن این چاشنی، سرکه یا آبلیمو را به همراه شکر در کاسه کوچکی بریزید و کمی حرارت دهید تا شکر به طور کامل حل شود. سپس آن را روی دلمه‌ها بریزید و بگذارید تا مرحله پخت دلمه کامل شده و چاشنی خوب جذب آن شود.

7.    توجه داشته باشید، اگر چاشنی را در مراحل اولیه پخت اضافه کنید، برگ‌ها سفت می‌شوند.


 

دلمه برگ مو با تن ماهی

 مواد لازم

 •    برگ مو

 •    یک قوطی تن ماهی

 •    2 حبه سیر

 •    2 عدد گوجه فرنگی

 •    یک قاشق غذاخوری آبلیمو

 •    2 قاشق غذاخوری روغن زیتون

 •    یک عدد پیاز

 

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (4)

 


طرز تهیه

 1.    پیاز را خرد کنید و درون تابه متوسط و در روغن داغ کمی تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سیر خرد شده را به پیاز افزوده کنید و 30 ثانیه دیگر تفت دهید.

 2.    تن ماهی را داخل آبکش بریزید تا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود سپس آن را خوب خرد کنید. پیاز و سیر تفت داده شده و آب لیمو را با تن ماهی مخلوط کنید. روی یکی از برگ موها از مواد بریزید سپس آن را بپیچید. سایر برگ موها را نیز به همین ترتیب آماده کنید.

 3.    با استفاده از قلم‌مو سطح برگ موها را به روغن زیتون آغشته کنید. دلمه را به مدت 15 دقیقه با حرارت 150 درجه سانتی گراد داخل طبقه وسط فر( که از قبل گرم کرده اید) قرار دهید. برای تزئین می توانید از گوجه فرنگی خرد شده و جعفری استفاده کنید.

منبع: برترین ها