سه شنبه, 05 ارديبهشت 1396 21:03

جستجو در شبکه گسترده

دلمه های شیک و مجلسی

دلمه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب است که بسیاری از مردم آن را دوست دارند. با اینکه وقتی نام این غذای سنتی به گوش ما می رسد، بیشتر دلمه برگ مو در ذهن‌مان تداعی می شود، اما باید بدانید انواع بسیار متنوع دارد. حتی از دلمه بادنجان و فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی هم فراتر است. ما در این مطلب، انواع و اقسام دلمه ها را به شما آموزش داده ایم تا در خانه تهیه و از طعم عالی آنها لذت ببرید.



دلمه کلم برگ مجلسی

مواد لازم

•    یک عدد کلم برگ

•    250 گرم سبزی دلمه

•    یک پیمانه برنج

•    250 گرم گوشت چرخ کرده

•    نصف پیمانه پیازداغ

•    نصف پیمانه لپه

•    چهار قاشق غذاخوری زرشک

•    خلال پسته و بادام

•    5 قاشق غذاخوری شکر

•    نصف پیمانه آب لیمو

•    100 گرم روغن یا کره

•    1/4 پیمانه زعفران دم کرده

•    نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (1)


طرز تهیه

1.    کلم برگ را به همراه نمک و سرکه حدود 10 دقیقه در آب بجوشانید. برگ ها را از هم جدا کنید. کف قالب سیلیکونی را چرب کنید و کاملا با کلم برگ بپوشانید. طوری که از لبه قالب بیرون بریزد. برای تهیه مواد داخل دلمه، برنج را بپزید. سبزی را خرد و با گوشت چرخ کرده و پیازداغ تفت دهید و ادویه را اضافه کنید. لپه را جداگانه بپزید و سپس بشویید و در صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.

2.    زرشک ها را تفت دهید. سپس تمام مواد را با هم مخلوط، زعفران را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا پنج دقیقه با حرارت ملایم بپزد. در نهایت شکر و آبلیمو را افزوده و مخلوط آماده شده را داخل قالب بریزید و درون آن را کاملا پر کنید.

3.    برگ های کلم را روی سطح قالب بپوشانید و در فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه قرار دهید. زرشک را با خلال پسته و بادام تفت داده و با آن دلمه را تزئین و سپس سرو کنید.

 

دلمه سیب

مواد لازم

•    1 عدد پیاز  درشت

•    روغن

•    زردچوبه، دارچین، نمک

•    زعفران دم کرده

•    200 گرم گوشت چرخ کرده

•    1/4 پیمانه لپه

•    1 قاشق سوپخوری شکر

•    2 قاشق سوپخوری آب لیموترش

•    4 عدد سیب درشت

•    3 قاشق سوپخوری کره

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (1)


طرز تهیه

1.    ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید و به آن ادویه و کمی نیز زعفران، اضافه کنید.

2.    گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و سپس لپه را که از قبل پخته اید به همراه کمی شکر و آب لیمو به گوشت اضافه کنید و مواد را کنار بگذارید. داخل سیب ها را یک به یک خالی و آنها را با مواد پر کنید.

3.    سیب ها را در ظرف بچیند. آب را همراه با کره آب‌کرده، زعفران، آب لیمو و شکر روی آنها بریزید و بگذارید تا پخته شوند

 

دلمه پیاز سفید

مواد لازم

•    200 گرم گوشت گوساله

•    1/4 پیمانه روغن یا کره

•    2 تا 3 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده

•    نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه

•    100گرم سبزی دلمه خرد شده

•    نصف قاشق چایخوری رب گوجه فرنگی

•    1 قاشق چایخوری نمک

•    3 تا 4 قاشق سوپخوری آب لیموترش

•    1 قاشق سوپخوری شکر

•    1/3 پیمانه برنج

•    1 پیمانه آب گوشت

•    3 تا 4 عدد پیاز درشت

•    2 پیمانه آب برای پخت دلمه

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (1)


طرز تهیه

1.    گوشت را بسیار ریز خرد کنید. کره را در تابه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید و سبزی دلمه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید. در آخر، نمک، آب لیمو و شکر را نیز اضافه کنید و پس از یکی دو تفت، برنج شسته شده و خیس کرده را همراه یک پیمانه آب گوشت به مواد  اضافه کنید.

2.    اجازه دهید مایه با در بسته و حرارت ملایم بجوشد و آب آن کشیده شود.

3.    پیازها را پوست بگیرید و داخل آن را خوب خالی کنید .سپس با مایه گوشت داخل آن را پر کنید. همین طور می توانید پیازها را از وسط طوری قاچ کنید که برش چاقوی شما به انتهای پیاز نرسد و این پیاز را داخل آب جوش بیندازید تا بپزد و نرم شود.

4.    سپس آن را لایه لایه کنید و کمی از مایه گوشتی داخل آن را بریزید و آن را بپیچید و داخل قابلمه بچینید. در هر دو صورت 2 پیمانه آب روی پیازها بریزید و در ظرف را بگذارید و پیازها را یک ساعت با حرارت ملایم بپزید.


طرز تهیه دلمه بادمجان بقچه ای

مواد لازم 

•    6 عدد بادنجان

•    250 گرم گوشت چرخ‌کرده

•    یک عدد پیاز متوسط

•    جعفری خرد شده،

•    نمک، فلفل‌سیاه

•    رب گوجه‌فرنگی

•    ماست و سیر برای تزئین

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (2)


طرز تهیه

1.    بادنجان ها را پوست بگیرید و ورقه ورقه کنید. سپس نمک بزنید و بگذارید آب تلخ خود را پس بدهد. پیاز را چهار گوش ریز خرد کنید و در روغن داغ به مدت 5 دقیقه تفت دهید.

2.    آن را  از روی حرارت بردارید. گوشت، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید.  در آخر رب گوجه فرنگی و جعفری خرد شده را اضافه کنید.

3.    بادنجان ها را با حرارت ملایم سرخ کنید. بادنجان های آماده را به صورت ضربدری روی هم قرار دهید و از مواد گوشتی، وسط آن قرار دهید و به صورت بقچه بپیچید. این دلمه را با ماست تزئین و سرو کنید.


بادمجان شکم پر

مواد لازم

•    4/3 پیمانه برنج دانه بلند (150 گرم)

•    2 عدد بادمجان بزرگ

•    یک قاشق غذاخوری روغن زیتون

•    یک عدد پیاز بزرگ خرد شده

•    ‌2 حبه سیر رنده شده

•    2 قاشق غذاخوری گشنیز خرد شده

•    ‌یک قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل

•    یک عدد فلفل دلمه‌ای قرمز

•    5/1 قاشق چای‌خوری پودر فلفل قرمز تند

•    2 قاشق چای‌خوری پوست لیموی رنده شده

•    آب 2 عدد لیموی تازه

•    نصف پیمانه ماست کم چرب

•    2 قاشق غذاخوری نعنای خرد شده تازه

•    4/1 قاشق چایخوری زردچوبه

•    5/1 پیمانه جعفری خرد شده تازه

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (3)


طرز تهیه

1.    فر را با دمای 200 درجه سانتی‌گراد روشن کنید.

2.    درون یک قابلمه بزرگ، آب را بجوشانید و برنج را درون آن به مدت 15 دقیقه یا تا زمانی که نرم شود، بپزید و با آب سرد آبکش کنید. 

3.    با یک چاقوی تیز، حدود یک سانتی‌متر از گوشت بادمجان را خارج کنید و آن‌ها را کاملا ریز کنید. روغن را درون یک تابه روی حرارت متوسط گرم کیند و پیاز و فلفل دلمه‌ای را در آن به مدت 5 دقیقه تفت دهید. سیر، جعفری، زنجبیل، زردچوبه و پودر فلفل تند را به تابه اضافه کنید و حدود 30 ثانیه آن‌ها را تفت دهید.

4.    بادمجان های ریز شده را درون تابه بریزید و به مدت 5 دقیقه یا تا زمانی‌که نرم شوند آن‌ها را سرخ کنید و بپزید. تابه را از روی حرارت بردارید. برنج،‌ جعفری، پوست لیمو و آب لیمو را به مخلوط بادمجان اضافه و خوب با هم مخلوط کنید.

5.    بادمجان ها را درون سینی فر قرار دهید و با قاشق درون آن‌ها را از مخلوط درون تابه پر کنید. سینی را درون فر به مدت 30 دقیقه یا تا زمانی که پوست بادمجان ها نرم شوند و مواد درون آن‌ها طلایی رنگ شوند، حرارت دهید. نعنا را با ماست مخلوط و به عنوان سس همراه با غذا میل کنید.


منبع: برترین ها